Uždarymas Vasaros terasoje: net keturi koncertai per savaitę

Daugiau gitarų? Prašom. Elektroninės psichodelikos? Be abejo. Lyrinių tekstų? Taip. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje jau dešimtąjį veiklos kupiną sezoną bebaigianti Vasaros terasa šią savaitę kviečia į net keturis gyvos muzikos vakarus, kuriuose pasirodys vieni įdomiausių Lietuvos atlikėjų.

Beissoul..<br>Organizatorių nuotr.
Beissoul..<br>Organizatorių nuotr.
Alina Orlova.<br>Organizatorių nuotr.
Alina Orlova.<br>Organizatorių nuotr.
Eilės į Beissoul koncertą.<br>Organizatorių nuotr.
Eilės į Beissoul koncertą.<br>Organizatorių nuotr.
Monkey Tank.<br>Organizatorių nuotr.
Monkey Tank.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Sep 8, 2015, 11:51 AM, atnaujinta Oct 16, 2017, 10:58 PM

Talentų supergrupe galima vadinti kolektyvą „Makchu Pikchu“, kuris į Vasaros terasos sceną žengs antradienį, rugsėjo 8-ąją. „M.A.M.A“ statulėle už metų proveržį 2014-aisiais apdovanotos grupės, kurios nariai yra gitaristas Rytis Taraila, pianistas Vytis Smolskas, būgnininkas Vytis Vainilaitis, bosistas Gediminas Andriškevičius ir vokalistas Mantvydas Čiuplys, kūryboje rokas maišosi su elektronika, popmuzika – su indie ir funk garsais.

Trečiadienis – metas šokiams. Į prakaituotą gitarinę diskoteką rugsėjo 9-ąją kviečia alternatyvūs rokeriai „Monkey Tank“, savo rokenrolinės polkos žingsnelius, praskiestus grunge filosofija, repetuojantys jau trejetą metų.

Simboliška, kad dar gegužę atviro oro sezoną Vasaros terasoje vieni pirmųjų išnaudoję „Beissoul & Einius“ į kiemelį grįžta ir jau rudenėjant. Šiemet EP „Chamillion“ išleidęs charizmatiškasis „elektroninių frykų“ duetas per vasarą dar išaugino savo gerbėjų minią, tad prognozuojama, kad ketvirtadienį, rugsėjo 10-ąją prieš jų koncertą Vilniaus gatvėje išsitęs rekordinio ilgio melomanų eilė.

Paskutinį sezono koncertą Vasaros terasa patikėjo surengti šiemet daug kam netikėto įstabaus skambesio albumą „88“ išleidusiai Alinai Orlovai. Vis daugiau, sėkmingiau ir plačiau koncertuojanti atlikėja scenoje vis dar tokia pati kukli, kaip tuomet, kai buvo ką tik parašiusi jau kultiniais tapusius kūrinius „Ramuma“ ar „Mėnulyje“, o gerbėjų minios jau atmintinai traukia ir vieną įspūdingiausių pastarojo meto Lietuvoje sukurtų dainų – „Sailor“. Beje, palydėjusi Vasaros terasą atostogų A. Orlova jau kitą savaitę vyks į talentų festivalį „Waves Central Europe“ Vienoje ir Bratislavoje.

Dešimtojo Vasaros terasos sezono programa šiemet rūpinosi renginių agentūra „Damn Good“. Jų rūpesčiu į Mokytojų namų kiemelį grįžo viena seniausių sostinės renginių serijų „Minimal Mondays“, ypač įdomius svečius už pulto kiekvieną antradienį kvietė radijo laidos „Despotin Beat Club“ komanda, net keletą anšlaginių pasirodymų surengė komikas Olegas Surajevas, viešėjo švedų hiphopo grupė „Supersci“, koncertavo bene visi šiuo metu aktualiausi šalies atlikėjai, pirmuosius svarbius savo koncertus serijoje „Mažieji atradimai“ sugrojo ne viena jauna ir perspektyvi grupė, gitaras virpino „Indie Nights“ ciklo svečiai,  įvyko dar kelios dešimtys gaivių vasariškų renginių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.