Išgirskite: iš JAV grįžusi V. Iljinaitė pristatė naują dainą

„Norėjau atsiriboti nuo viso pasaulio, bandydama per naujas patirtis atrasti tikrąją save“, – apie kelionę į JAV pasakojo V.Iljinaitė.<br>M.Marcinkevičiūtės nuotr.
„Norėjau atsiriboti nuo viso pasaulio, bandydama per naujas patirtis atrasti tikrąją save“, – apie kelionę į JAV pasakojo V.Iljinaitė.<br>M.Marcinkevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 7, 2015, 11:22 AM, atnaujinta Oct 11, 2017, 3:06 PM

Dainininkė Valerija Iljinaitė savo gerbėjams dovanoja naują dainą „Svarbiausia dalis“. Šį kūrinį ji įrašė likus vos keletui dienų iki kelionės į Jungtines Amerikos valstijas, kuriose atlikėja praleido pastaruosius keturis mėnesius.

Rudeniui perkopus į spalį, mergina nusprendė, jog atėjo laikas šią dainą išgirsti tiems, kuriems ji iš tiesų skirta, – muzikos mylėtojams.

Praėjo beveik metai nuo dienos, kai klausytojams buvo pristatytas dainininkės kūrinio „Prisijunk“ vaizdo klipas. Visą šį laiką atlikėja buvo pasinėrusi į muzikinio teatro studijas Lietuvoje. Laisvalaikį užpildydavo įvairiais muzikiniais projektais. O vasarą ir dalį rugsėjo leido už Atlanto – Amerikoje.

„Kūrinį „Svarbiausia dalis“ parašiau bendradarbiaudama su scenos partneriu Alen Chicco gegužės mėnesį, prieš išvykdama į JAV. Tačiau nusprendžiau, jog tada dar nebuvo laikas dainai išvysti dienos šviesą. Pirmiausia norėjau ją prisijaukinti“, – atvirauja dainininkė.

Pasak V.Iljinaitės, kūrinys „Svarbiausia dalis“ gali būti interpretuojamas itin įvairiai – kiekvienas klausytojas jį suvoks skirtingai. Galbūt vienam jis atrodys pernelyg paprastas, kitam – nešantis labai gilią prasmę. „Ši daina – dviejų žmonių dialogas. Tačiau pagrindinis mano tikslas nebuvo vien noras per muziką kalbėti apie jausmus. Jo žodžiuose norėjau įkūnyti savo išgyvenimus, buvau pasimetusi, nežinojau, kas esu, ko noriu iš gyvenimo“, – sako atlikėja.

Būtent tam, kad ne tik išpildytų vaikystės svajonę, bet ir susivoktų savyje, V.Iljinaitė pasirinko viešnagę Amerikoje. „Į kelionę išskridau viena, norėjau atsiriboti nuo viso pasaulio, bandydama per naujas patirtis atrasti tikrąją save. Viduje jaučiausi šiek tiek išsibarsčiusi, reikėjo susidėlioti prioritetus“, – teigia dainininkė. Ji prasitarė, jog labai seniai svajojo pamatyti Brodvėjaus gatvėje, Niujorke, esančiuose teatruose vykstančius šou. „Pirmą kartą apsilankiusi spektaklyje, verkiau iš laimės. Matyti Brodvėjaus žvaigždes iš arti – nuostabus jausmas, užplūsta euforija“, – prisimena atlikėja.

„Būdama JAV dirbau restorane, keliavau, daug laiko praleidau Niujorke svečiuodamasi pas gimines. Šiame mieste įsikūrusioje Amerikos muzikos ir dramos akademijoje AMDA keletą dienų lankiau vasaros meistriškumo kursus. Juose išvydau, kaip ruošiamos būsimos Brodvėjaus žvaigždės. Siekdami įgyvendinti savo svajonę, žmonės ten mokosi dienomis, naktimis dirba, o miega vos keletą valandų per parą. Tokia išlikimo Niujorke kaina“, – įspūdžiais dalinasi V.Iljinaitė.

Taip pat dainininkė teigė pabuvojusi pianistės ir džiazo virtuozės Dianos Krall, muzikos grupių AC/DC bei „Echosmith“ koncertuose. Aplankė daugybę parodų, muziejų bei kitų žymių vietų, daug laiko skyrė savęs tobulinimui – skaitė, užsiėmė meditavimo praktikomis.

Naujoji V.Iljinaitės daina – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.