Sausakimšoje arenoje dainavusi Dž. Butkutė iš to neuždirbs

„Ir džiaugiuosi, ir nervinuosi“, – prieš pasirodymą sakė dainininkė Džordana Butkutė, šeštadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje surengusi vieną svarbiausių savo karjeros koncertų.

Įspūdingą šou surengusi Dž.Butkutė nori parodyti pavyzdį ir kitiems atlikėjams.<br>T.Bauro nuotr.
Įspūdingą šou surengusi Dž.Butkutė nori parodyti pavyzdį ir kitiems atlikėjams.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Oct 17, 2015, 5:18 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 11:40 AM

Lietuvos popscenos primadonai, pernai išrinktai žurnalo „Stilius“ Metų moterimi, drąsos ir užmojų netrūksta.

Pernai ji tapo pirmąja šalies moterimi, surengusia gastroles svarbiausiose Lietuvos salėse.

Šeštadienį ji vėl koncertavo didžiausioje jų.

Publikos meilė Džordanai – įrodyta su kaupu. Kauno „Žalgirio“ arena buvo pilnutėlė. Pasiklausyti Dž.Butkutės iš visos Lietuvos suvažiavo daugiau nei 13 tūkstančių gerbėjų.

Pribloškė ir visko mačiusius

Sudėtinga scena arenoje pradėta montuoti dar trečiadienį. Judančios konstrukcijos, optinę iliuziją sukuriantys elementai, veidrodiniai rutuliai surinkti ir iš kelių užsienio šalių, nes Lietuvoje jų išsinuomoti neįmanoma.

Praėjusiais metais žiūrovus nustebinusi didžiuliu paveikslu ir sudegintais automobiliais scenoje, šįkart Džordana jiems parodė milžinišką skulptūrą, kuri iš visų arenos pusių švies ir atrodys skirtingai.

Specialiai dėl pasirodymo į Kauną atvyko patyrusių scenos technikų komanda iš Maskvos – Lietuvoje nėra profesionalų, galinčių susitvarkyti su visais darbais.

Į sceną – ne dėl pinigų

„Vien į sceną investuota daugiau kaip 100 tūkstančių eurų. Jeigu reikėtų viską vienu metu sukrauti, prireiktų daugiau nei dešimties vilkikų.

Tikrai nenoriu girtis, bet sunkiai įsivaizduoju, kas Lietuvoje galės šio koncerto scenografijai prilygti. Tiesa, man labai patiko „Anties“ jubiliejiniai pasirodymai – labai teatrališki.

Tačiau Džordanos koncertas – kitokio formato.

Džiaugiuosi, kad bilietai išpirkti. Atsispyrėme pagundai parduoti bilietus į vietas, iš kurių prastai matyti scena, – tai būtų nesąžininga“, – pasakojo šou rengęs dainininkės vyras Elegijus Strasevičius.

Pasak Dž.Butkutės, nors žiūrovai moka už bilietus, šis koncertas – lyg dovana.

„Mes iš jo nieko neuždirbsime. Pasiruošimas kainavo tiek, kad pelno nebus.

Bet ne viskas matuojama pinigais – norisi ir sau, ir kitiems atlikėjams parodyti, kokį šou įmanoma surengti, kai labai nori“, – šypsojosi Džordana.

Dainos skamba švelniau

Šeštadienį atlikėja dainavo su gyvai grojančia grupe. Joje, kitaip nei pernai, nebuvo violončelininkų, pasikeitė pritariamieji vokalistai, bet muzikantų grupės branduolį dainininkei pavyko išlaikyti.

Praėjusiais metais žiūrovus stebino kietesnis, rokui artimas Džordanos dainų skambesys, kurio buvo pilnas ir jos albumas „Kryžkelės“.

Šįsyk žiūrovų laukė kiek švelnesnė muzika, ne tik naujausios dainos, bet ir daug senų hitų.

Koncertas neatsitiktinai surengtas spalį. Prieš porą savaičių dainininkei sukako 47-eri.

„Tai proga atšvęsti kartu su visais gerbėjais. O tikrąjį gimtadienį šventėme paprastai ir jaukiai – dviese su vyru. Mes tokių asmeninių švenčių nesureikšminame“, – sakė atlikėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.