Neįgalųjį pašiurpino Dž. Butkutės gerbėjų elgesys: „Kretinai“

Dž.Butkutės koncertu linksmai mėgautis galėjo ne visi bilietų pirkėjai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dž.Butkutės koncertu linksmai mėgautis galėjo ne visi bilietų pirkėjai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2015, 2:54 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 4:01 AM

Lietuvoje jau stovi didelės arenos, žiūrovai gali mėgautis Vakarų atlikėjams prilygstančiais mūsų šalies dainininkų šou, tačiau išmokyti publiką kultūros – beviltiška. Toks įspūdis susidaro iš vaizdų, nufilmuotų Džordanos Butkutės koncerte šeštadienį.

Kauno „Žalgirio“ arenoje atlikėjos šou „Aš – karalienė!“ stebėjęs Audrius Kalvėnas internete išplatino įrašą, kuriame parodė, ką pavyko pamatyti iš vietų, skirtų neįgaliesiems ar turintiems judėjimo sutrikimų.

Prie neįgaliojo vežimėlio prikaustytas vyras piktinasi, kad didelę dalį koncerto teko žiūrėti į šėlstančių Dž.Butkutės gerbėjų užpakalius – atsistoję nuo kėdžių, jie visiškai nekreipė dėmesio, kad trukdo už nugaros sėdintiems žiūrovans.

Paprašęs jų atsisėsti, vyras tikino sulaukęs agresijos. „Pamatę, kad filmuoju, jie bandė išmušti telefoną iš rankų“, – nufilmuotame vaizde skelbia A.Kalvėnas, praeityje garsėjęs kaip pramoginių TV laidų dalyvis.

„Yra tokia kretinų rūšis, kuri nesupranta sąvokos „sėdimosios vietos“. Jie negali nulaikyti savo š...os ir kitų nekontroliuojamų galūnių ant pirktos sėdimos vietos. Ko gero, tik atsisėdę į vežimėlį jie suprastų, kad jų „kaifas“ kitų sąskaita yra kretino požymis“, – apmaudą liejo kaunietis.

Tiesa, jis teigė koncerto rengėjams priekaištų neturintis.

„Deja, tokia realybė ir jokie kontrolės mechanizmai nepadės. Tai ne organizatorių rūpestis – tai kiekvieno atsakomybė. Suvokti, kad mėgautis kito sąskaita yra amoralu“, – sakė vyriškis.

Dž.Butkutės vyras, koncerto rengėjas Elegijus Strasevičius sakė, kad ši situacija nėra maloni.

„Man asmeniškai sunku kažką tokioje situacijoje padaryti. Tik galiu internete paraginti žiūrovus, kad elgtųsi kultūringai ir pasistengtų netrukdyti kitiems. Manau, pačios arenos turėtų pasirūpinti, kad neįgaliesiems skirtos vietos būtų įrengtos taip, jog niekas negalėtų trukdyti. Nemanau, kad tai pareikalautų daug išlaidų. Lietuvoje su koncertais dar yra daug problemų. Pavyzdžiui, Džordanos koncertas vėlavo pusvalandį, nes didžioji dalis žiūrovų tada, kai jis turėjo prasidėti, dar tik traukė į areną“, – sakė E.Strasevičius.

Kauniečio nufilmuotus vaizdus siūlome įvertinti lrytas.lt skaitytojams:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.