„Biplan“ koncerte – gigantiški šviestuvai ir šimtai lėktuvėlių

20 metų kūrybos jubiliejų švenčianti grupė „Biplan“ metų pabaigoje šventinių koncertų turo metu gerbėjus nustebins ne tik programa, bet ir specialiai renginiui kuriama scenografija. Išskirtinį jubiliejinių koncertų vaizdą pozityviesiems Lietuvos rokeriams kuriantis jų vaikystės laikų bičiulis ir studijos „PetPunk“ meno vadovas Gediminas Šiaulys juokauja, kad į koncerto komandą pateko „per pažintis“.

„Biplan“ scenografas: grupės gerbėjus koncertų metu stebins gigantiški šviestuvai ir šimtai lėktuvėlių.
„Biplan“ scenografas: grupės gerbėjus koncertų metu stebins gigantiški šviestuvai ir šimtai lėktuvėlių.
„Biplan“ scenografas: grupės gerbėjus koncertų metu stebins gigantiški šviestuvai ir šimtai lėktuvėlių.
„Biplan“ scenografas: grupės gerbėjus koncertų metu stebins gigantiški šviestuvai ir šimtai lėktuvėlių.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 30, 2015, 11:03 AM, atnaujinta Oct 6, 2017, 10:06 PM

G. Šiaulys teigia norintis pakviesti renginio žiūrovus į tikrą gimtadienio vakarėlį, kuriame kiekvienas „Biplan“ gerbėjas galės jaustis kaip apsilankęs svečiuose pas senus gerus draugus.

„Kuriame romantišką, teatrališką ir kartu paslaptingą renginio atmosferą. Scenos spalvose vyraus šilti tonai, prigesintas šviesas keis stebuklingos kibirkštys. Atskleisdamas užkulisius galiu paminėti, kad scenoje žiūrovai išvys 3 metrų aukščio objektus, gigantiškus šviestuvus, šimtus popierinių lėktuvėlių ir, žinoma, gimtadieninius fejerverkus“, – sako koncerto scenografas.

G. Šiaulio teigimu, dirbti su „Biplan“ visada smagu, nes grupės muzikantai suteikia visišką kūrybinę laisvę.

„Nors jubiliejinės scenos mastas ir renginio reikšmė – dideli iššūkiai, kūrybinis procesas vyksta sklandžiai. Komandoje dirbame kartu su puikiu šviesų dailininku Arvydu Buinausku ir talentingu dekoracijų meistru Tomu Fiodorovu. Aš pats puikiai jaučiu „biplanus“, todėl turėdamas scenos viziją aptariu ją su grupe, ir sėkmingai judame toliau. Tam, kad jie neprašytų nieko keisti, kol kas „Biplan“ nieko ir nerodome“, – juokauja koncerto scenografas.

Nors ir slepia nuo grupės scenografijos detales, G. Šiaulys mielai atvirauja apie prasmingus vaikystės laikų bičiulių kūrybos dešimtmečius.

„Ne kartą sakiau, kad „Biplan“ yra daugiau nei grupė – tai reiškinys. Dešimtojo dešimtmečio pradžioje, kuomet Lietuva kūrė savo nepriklausomybę, gyvenimas buvo sunkus ir vargingas. Bet „Biplan“ atsiradimas ir jų šviesios dainos, girdimos per radiją, buvo kaip saulės spindulys, kaip kvietimas nenusiminti ir tikėti šviesa. Esu tikras, kad jų muzika ir pozityvumas jau kelis dešimtmečius gelbsti žmonių gyvybes, sušildydama jų sielas. Didžiuojuosi, kad nuo vaikystės esame kartu ir kad galiu prisidėti prie šios šviesos skleisdamas jų žinutę pasauliui“, – sako koncerto scenografas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.