„Subtilu-Z“ ketvertukas švenčia veiklos dešimtmetį

„Esame vieningas kumštis“, taip savo pokalbį pradeda dešimtmetį švenčiantys muzikinio ansamblio „Subtilu-Z“ nariai Dmitrijus Mihailovas (akordeonas), Povilas Velikis (akordeonas), Laurynas Vaitkus (birbynė) ir Vytautas Švažas (perkusija). Kokia gi sėkmės paslaptis išsilaikyti visą dekadą, judėti į priekį ir toliau stebinti klausytojus? Kaip juokauja grupės vyrai – susirišti virvėmis ir nepasileisti. O kaip gi yra iš tiesų – taip pat papasakojo.

Grupė „Subtilu-Z“.
Grupė „Subtilu-Z“.
Grupė „Subtilu-Z“.
Grupė „Subtilu-Z“.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Nov 20, 2015, 11:26 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 5:35 PM

„Susikūrėme 2005 metų pavasarį, kuomet visi dar būdami žali, (ne tik savo scenine apranga), pradėjome groti ir žengėme pirmuosius žingsnius scenos link. Dabar štai – jau šeštadienį vyksiantis dešimtmečio koncertas. Laikas prabėgo tiesiog akimirksniu, bet patyrėme ir išmokome taip pat labai daug. Tarkime, kad neplanuotos ir neorganizuotos programos su nežinoma publika geriau nebandyti, ar tokių smulkmenų – jog Dmitrijų rytais verta žadinti kiek anksčiau. Svarbiausia, jog nueitas kelias mums buvo sėkmingas ir šiandien galime džiaugtis tokia įspūdinga kelione“, – šypsojosi „Subtilu-Z“ nariai.

Paklausti ar ir asmeniniame gyvenime, ir darbe jie neapsieina be muzikos, darniai atsakė, kad taip. Greičiausiai tai jų kraujyje, mat ir antrosios pusės meilę muzikai jaučia.

Muzika užima tikrai labai didelę dalį mūsų visų gyvenime. Tai yra ir hobis, ir darbas, ir kasdienybė. Trys iš mūsų dirba pedagoginį darbą, Vytautas gamina ir restauruoja muzikos instrumentus. Tad galima teigti, jog nuo jos mes toli nenutrūkstame. Suvirintojais-muzikantais, taip pat pavadinti neišeis“, – pasakojo Povilas Velikis.

„Kartu leidžiame laisvą laiką, kartu dirbame, planuojame ir organizuojame naujas programas. Čia be muzikos neišsiverčiame. Namuose – situacija tokia pati. Antrosios pusės supratingos – žino, jog gyvendamos ir būdamos su muzikantais to neišvengs. Mūsų mylimos moterys mus palaiko, džiaugiasi mūsų sėkme, o be to, be jų palaikymo „Subtilu-Z“ muzikinė veikla šį dešimtmetį nebūtų įmanoma. Esame joms dėkingi. Jos taip pat prisidėjo, jog pasiekėme tiek daug“, – teigė Laurynas Vaitkus. Užsiminus apie muzikines programas ir apie artėjantį koncertą vyrai guviai atsako, jog tai ilgai lauktas ir ilgai brandintas projektas.

„Šis koncertas, Šv. Kotrynos bažnyčioje, bus skirtas suburti visus muzikos mylėtojus. Sukvietėme dalyvauti visus draugus ir kolegas, kurie vienaip ar kitaip prisidėjo prie „Subtilu-Z“ veiklos: Astą Krikščiūnaitę – vokalas, Rūtą Švipaitę – džiazo vokalas, Jeruzalem duo (Izraelis) – arfa ir saksofonas, Tomą Byčkovą – hangas, Gediminą Mačiulskį – perkusija, Gediminą Svilą – kontrabosas, styginių kvartetą – Festivo. Paruošti aranžuotes plačiam draugų rato orkestrui padėjo gurmaniško muzikinio skonio kūrėjas Remigius Rančys. Juk per dešimtmetį sukaupėme daug muzikos, ja norime pasidalinti ir dovanoti mūsų visiems, naujiems ir seniems, ištikimiems klausytojams“, – sakė Laurynas Vaitkus.

Dešimtmečio proga šiuolaikiškas muzikinis ketvertas palinkėjo sau ir kitiems užsidegimo ir noro veikti

„Kažkada mūsų draugė astrologė pasakojo, jog esame puikai vienas kitam tinkantys horoskopo ženklai. Sudarome tobulą trikampį, tad mus išskirstyti ir atbaidyti nuo vienas kito – labai sunku. Tad sau ir grupės nariams linkiu ir toliau taip vieningai laikytis, juk tik būdami kartu pasiekėme tiek, kiek turime šiandien“, – linkėjo Dmitrijus.

Jam antrino Laurynas, Povilas ir Vytautas, kurie sakė, jog nugludinti kampai, bendra kryptis ir aistra muzikai ves juos dar ne vieną dešimtį.

„Labai svarbu nesustoti, degti noru ir daryti vis kažką naujo, nematyto, negirdėto. Toks požiūris ir užsispyrimas veda į priekį, veda link to, apie ką svajoji. Juk kai nebijai svajoti – būna svajonės ir patys neįtikinamiausi norai išsipildo. Tad to grupės nariams ir visiems klausytojams linkiu – drąsos svajoti. Tada pamatysite, jog laikui bėgant norai pradeda pildytis. O ir stebuklų nereikia, štai mes esame pavyzdys, jog kai labai nori – viskas įmanoma. Tokia ir yra sekmės paslaptis“, – pokalbį baigė muzikantai.

Pirmasis koncertas įvyks šį šeštadienį, Šv. Kotrynos Bažnyčioje, Lapkričio 24 d. Marijampolės kultūros centre ir gruodžio 19 d. Kauno filharmonijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.