Albumo apžvalga. „There's No Duct Tape“ „Be You“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 24, 2015, 6:15 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 1:18 AM

Šiauliai turi šlovingas roko tradicijas – nuo veteranų „Bix“ iki praėjusiame dešimtmetyje daug vilčių kėlusių „Brainers“ ir dabartinės geriausios Lietuvos roko grupės (pagal M.A.M.A. apdovanojimų balsavimo rezultatus) „Colours Of Bubbles“.

Dar vienas puslapis šio miesto roko knygoje – jauna ir ambicinga ketveriukė „There's No Duct Tape“. Vasarą teko juos matyti „LRT Opus“ jaunų grupių konkurse – bene vieninteliai iš visų grojusių tą vakarą jie atrodė energingi ir turintys bent kiek humoro jausmo. Tikra atgaiva tarp daugelio šių dienų jaunų muzikantų, kurie stengiasi ant scenos išverkti visą sielos liūdesį, žiūrėdami sau į batus.

„There's No Duct Tape“, neseniai groję ir festivalyje „Granatos Live“, yra šiek tiek kitokie – nesistengiantys atrodyti pernelyg mąslūs ir kupini kvailiojimo džiaugsmo. „Tavo ruda koža užveda mane“, – tai vienintelės šiame albume esančios lietuviškos dainos (kitos šešios – angliškos) priedainis, neleidžiantis pamiršti, kad šie šiauliečiai į savo dainų tekstus nežiūri itin rimtai.

Muzika – melodingas „indie“ rokas, įsitaisęs kažkur tarp vidurį tarp „Kings Of Leon“, „The Libertines“ ir tų pačių kraštiečių „Colours Of Bubbles“ kūrybos. Tiesa, viskas šiame albume rodo, kad grupė – dar labai „žalia“ ir nenušlifuota, nuo įrašo kokybės iki vokalo.

Kita bėda, kad iš tiesų šios dainos – tiesiog pernelyg vienodos. Paprastai kalbant, „There's No Duct Tape“ turi teisingą požiūrį, nuotaiką ir entuziazmą, bet iki rimtesnių muzikinių reikalų dar reikia paaugti. Reikia tikėtis, kad ateityje „Be You“ atrodys kaip įdomus grupės pirmų žingsnių dokumentas, o ne geriausia, ką jai pavyko nuveikti.

Įvertinimas – 6 iš 10. Albumo kūrinių ištraukos:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.