„Without Letters“ pristatė itin retą, neįprastai išleistą minialbumą

„Without Letters“ naują minialbumą išleido kasetėje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Without Letters“ naują minialbumą išleido kasetėje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Without Letters“ naują minialbumą išleido kasetėje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Without Letters“ naują minialbumą išleido kasetėje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Without Letters“ naują minialbumą išleido kasetėje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Without Letters“ naują minialbumą išleido kasetėje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 4, 2016, 7:47 PM, atnaujinta May 11, 2017, 11:45 AM

„Nepraktiška, bet įdomu“, – taip savo naują leidinį antradienio vakarą pristatė Vilniaus alternatyvios muzikos grupė „Without Letters“.

Gitarų ir elektroninės muzikos pasaulius jungiantys muzikantai po dvejų metų pertraukos išleido antrąjį savo minialbumą „Unfollow“.

Jei ankstesnis jų darbas „Self-titled“ buvo išleistas vinilo plokštelėje, šeši naujojo minialbumo kūriniai išleisti kasetėje. Tai šiais laikais labai neįprasta, ypač – Lietuvoje.

Kasetė pagaminta vos 100 egzempliorių tiražu, sužymėta numeriais ir kainuoja 10 eurų – vieni pirmųjų ją įsigyti galėjo antradienį į jaukų pristatymą sostinės „Rūdninkų knygyne“ atėję grupės draugai.

„Kodėl kasetė? Priežasčių daug. Viena vertus, baigėme įrašyti kūrinius, norėjosi išleisti, o pagaminti vinilo plokštelę užtrunka bent pusmetį. Kasetę pagaminome per porą savaičių.

Be to, patiko idėja, nes šie kūriniai labiau atspindi 90-uosius, elektroninę, techno muziką. Kita vertus, galima tiesiog nusipirkti kasetę, rasti joje kodą, su kuriuo kūrinius atsisiųsite internetu. Juos internete galima įsigyti, ir neperkant kasetės. Žodžiu, ji prieinama visais patogiais būdais.

Žiūrime į šį leidinį kaip į suvenyrą, kurį pirkdamas, gali paremti grupę. Nebūtinai suvenyras turi būti kojinės ar puodelis su logotipu“, – juokėsi grupės narys Adomas Narkevičius.

Nostalgija irgi atliko savo vaidmenį – beveik visi grupės nariai turi kasečių grotuvus, vaikystėje muzikos dažniausiai klausydavosi būtent tokiu būdu.

„Nors, žinoma, nereikia apsimetinėti, šiais laikais tai – nepraktiškas formatas“, – pripažino grupės narys Tomas Narkevičius.

Naujo leidinio pavadinimas gali provokuoti minčių apie socialinius tinklus – jis reiškia „nebesekti“.

Anot muzikantų, pavadinimą jiems pasufleravo „užrašas ant hipsteriško megztinio“, bet iš tiesų klausytojai gali patys pasirinkti, kaip jį interpretuoti.

„Šiais laikais lengva nustoti sekti žmones, taip pat ir muzikos grupes. Internete tiek muzikos, kad nebespėji klausytis.

„Nebesekti“ – tai gebėjimas atsiriboti nuo tau nebepatinkančio žmogaus nuomonės, jo išnešimas iš savo lauko.

Kita vertus, žmonės šiais laikais ir netyčia nustoja feisbuke matyti kitų žmonių mintis“, – aiškino grupė.

Po keletą kūrinių kas kelerius metus – tokiu greičiu „Without Letters“ pilnos trukmės albumą tikriausiai išleis tik 2022-aisiais, bet to tvirtina ir nesiekiantys.

„Nėra tokio tikslo – išleisti pilną albumą. Geriau kasmet išleisti po kūrinį ar kelis. Nemanau, kad jaunoms šių laikų grupėms albumas kažką reiškia.

Ieškome savo skambesio, mokomės dirbti. Nesame muzikantai – klausomės daug muzikos, mokame groti, bet muzikos nemokame kurti greitai“, – pripažino „Without Letters“.

Per keletą metų jie užsitarnavo vienos svarbiausių Lietuvos alternatyvių grupių reputaciją, nemažai koncertavo užsienyje, bet prieš mėnesį daug ką nustebino, kai „apšildė“ Leono Somovo ir Jazzu koncertą sostinės Kalnų parke.

Mat „Without Letters“ muzika yra visiškai kitokia, o ir bičiulystėmis su popžvaigždėmis jie iki šiol negarsėjo.

„Buvo daug ginčų, kai atėjo šis pasiūlymas. Bet pagalvojome – bus gera aparatūra, tūkstančiai žmonių, kurie galbūt iki šiol mūsų negirdėjo.

Iš Leono ir Jazzu pusės tai irgi buvo geras pasirinkimas – mūsų muzika sudaro kontrastą. Po mūsų pasirodymo jų gerbėjai galėjo pajusti katarsį, kad atėjo jų dievukai ir baigėsi ta kita grupė, kuri dešimt minučių tampo vieną stygą“, – kvatojosi „Without Letters“.

Užsienio festivaliuose ne sykį koncertavę vilniečiai tikisi naujuosius kūrinius irgi pristatyti už Lietuvos ribų – šį savaitgalį gros Vokietijoje, vėliau ketina surengti turą per Baltijos šalis, ieškoti galimybių koncertuoti Vakarų Europoje.

Lietuvoje jų pasirodymai tikriausiai irgi keisis.

„Koncertinis formatas, kai mes vieni grojame, o tada visi paploja ir išsiskirsto, mums šiek tiek atsibodo. Galvojame dažniau groti klubuose, šalia elektroninės muzikos atlikėjų“, – pasakojo A.Narkevičius.

Prieš porą savaičių grupė pristatė naują vaizdo klipą vienam minialbumo „Unfollow“ kūrinių „Heritage“. Siūlome jį įvertinti ir lrytas.lt skaitytojams:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.