Dėl F. Kirkorovo skundo suimtas garsus prancūzas paduos jį į teismą

Prancūzų kompozitorius, elektroninės muzikos grupės „Space“ lyderis Didier Marouani, kuris antradienį dėl dainininko Filipo Kirkorovo skundo buvo suimtas Maskvoje, trečiadienį buvo paleistas.

D.Marouani (kairėje) pasipiktino F.Kirkorovo ir Rusijos policijos veiksmais.<br>AP nuotr.
D.Marouani (kairėje) pasipiktino F.Kirkorovo ir Rusijos policijos veiksmais.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2016, 5:20 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:33 AM

Kaip anksčiau skelbė lrytas.lt, antradienio vakarą 63-ejų prancūzas su savo advokatu buvo sulaikytas viename Maskvos banko skyriuje.

Čia jis atvyko susitikti su dainininku F.Kirkorovu – pasirašyti taikos sutarties ir atsiimti milijono eurų kompensacijos už tariamą vieno savo kūrinių plagiatą.

Prancūzas iš F.Kirkorovo paėmė didelę pinigų sumą, tada ir buvo sulaikytas. F.Kirkorovas dar prieš susitikimą kreipėsi į policiją, apkaltinęs prancūzą šantažu ir reketu.

Teigiama, kad prancūzas iš Rusijos žvaigždės reikalavo milijono eurų, kitaip grasindamas atskleisti apie jį kompromituojančią informaciją.

D.Marouani atstovės teigimu, šis įvykis yra F.Kirkorovo, kurį prancūzas anksčiau yra apkaltinęs plagiatu, provokacija.

Prancūzų kompozitorius anksčiau kreipėsi į Rusijos teismą, tvirtindamas, kad F.Kirkorovo hitas „Žestojaka liubov“ yra jo kūrinio „Symphonic Space Dream“ kopija.

Anot jo, 71 procentas F.Kirkorovo hito, kuris populiarus jau keliolika metų, yra nurašytas nuo jo dainos.

D.Marouani reikalavo 75 milijonų rublių (maždaug milijono eurų) kompensacijos ir uždrausti atlikti F.Kirkorovo hitą viešai. Į teismą jis padavė ir F.Kirkorovo prodiuserius, įrašų leidėjus, Rusijos valstybinį transliuotoją.

Skelbiama, kad Rusijos teismas ieškinį atmetė, o F.Kirkorovo advokatas apskritai tvirtina, kad jokio formalaus ieškinio apskritai nebuvo. Dainininkas F.Kirkorovas pabrėžė, kad nėra dainos, dėl kurios kilo įtarimų, autorius, tačiau yra įsitikinęs, kad jokio plagiato nėra.

Toliau istorija dar įdomesnė – anot F.Kirkorovo atstovo, su D.Marouani dėl kompensacijos ir taikos sutarties susirašinėjo ne dainininkas, o pagarsėję Rusijos interneto pokštininkai Vovanas ir Leksusas, apgaulingais skambučiais jau apkvailinę ne vieną pasaulio garsenybę, tarp jų – britų dainininką Eltoną Johną, kuriam pernai žadėjo susitikimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Jie pradėjo juokais tartis dėl F.Kirkorovo ir D.Marouani susitikimo Maskvoje, tačiau prancūzas ir jo atstovas susirašinėjimo metu esą pradėjo prievartauti turtą ir šantažuoti, grasinti atskleisti nepalankią informaciją apie F.Kirkorovą.

Šią medžiagą sunerimę pokštininkai perdavė F.Kirkorovui, o šis kreipėsi į policiją. Ir sutiko dalyvauti policijos eksperimente – susitikti su D.Marouani ir perduoti jam žymėtus pinigus.

D.Marouani patikėjo, kad dainininkas yra pasiruošęs Maskvoje sumokėti didelę sumą, nuvyko į Rusijos sostinę ir ten buvo sulaikytas. Tiesa, trečiadienį pranešta, kad muzikantas paleistas, o baudžiamoji byla jam nebus keliama.

Popiet pats D.Marouani surengė spaudos konferenciją, kurioje patikino, kad už šiuos veiksmus paduos į teismą F.Kirkorovą.

„Mano advokatai paduos jį į teismą už šmeižtą ir dezinformaciją. Manau, tai jam atneš dar didesnių nuostolių“, – pareiškė prancūzas.

D.Marouani pasakojo, kad areštinėje būrys policininkų rikiavosi į eilę, kad su juo nusifotografuotų. Jo advokatas I.Trunovas pabrėžė, kad prancūzo sulaikymas buvo vykdomas, nesilaikant procesinių veiksmų taisyklių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.