Įrašinėdamas naują albumą V. Šiškauskas studijoje praleido daugiau 1000 valandų

Įrašinėdamas naują albumą V. Šiškauskas studijoje praleido daugiau 1000 valandų.<br>D.Gražio nuotr.
Įrašinėdamas naują albumą V. Šiškauskas studijoje praleido daugiau 1000 valandų.<br>D.Gražio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2016, 11:14 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:39 PM

Lietuviškos muzikos gerbėjų pamėgtas dainininkas Vytautas Šiškauskas gruodžio mėnesį pasitiko su nauju albumu „Akimirkos“. Tai ilgai lauktas atlikėjo studijinis darbas, kurį sudaro net 15 dainų, įrašytų per pastaruosius tris metus.

Publikos simpatijų jau sulaukė lyriški kūriniai „Kai mes šalia“, „Ačiū tau“ ir „Žibutė“, o per savo pasirodymus televiziniuose projektuose („Dainų daina“ ir „Kadagys“) Vytautas Šiškauskas sėkmingai pristatė didžiulį ažiotažą sukėlusias naujas dainas – linksma nuotaika užkrečiančią „Oj, oj, oj (visą naktį nemiegojau)“ ir patriotiškumu alsuojančią „Tu man esi“.

„Į šį albumą sudėjau savo begalinę meilę žmonėms, gyvenimui ir Lietuvai. Džiaugiuosi, kad publikai pristatytos dainos greitai „prigijo“ ir išpopuliarėjo, jaučiu, kad mano gerbėjai pamėgs ir kitus kūrinius.

Tai visada mane džiugina ir įkvepia kurti toliau, – sakė Vytautas Šiškauskas. – Šį kartą darbas įrašų studijose pareikalavo tikrai daug laiko, energijos ir bemiegių naktų.

Paskaičiavau, kad per tris metus, kai buvo įrašinėjamas albumas, įrašų studijoje praleidau daugiau nei 1000 valandų, o kiek dar jų prabėgo, kuriant dainas...

Kartais net pats stebiuosi, kaip man pavyksta faktiškai be jokių pertraukų ištisus metus koncertuoti, dalyvauti televizijos projektų filmavimuose, fotosesijose, kurti ir įrašinėti dainas, rūpintis mama ir dar savęs paties nepamiršti. Atrodo, kad tik besąlygiška mano gerbėjų meilė padeda atlaikyti tokį tempą!“

Pasak dainininko, naujasis albumas „Akimirkos“ pasižymi įvairiapusiškumu, nes jame susipynė išties skirtingo stiliaus kūriniai, kurie pradžiugins ištikimiausius gerbėjus ir maloniai nustebins skeptikus, kurie iki šiol deramai neįvertino Vytauto Šiškausko muzikinio talento.

Įrašinėjant „Akimirkas“ atlikėjui talkino vienas iš geriausių šalies gitaristų Aleksandr Ten ir trys skirtingų kartų prodiuseriai – Artur Sabilo, Martynas Puchovičius ir Vitalijus Rodevičius, o dainose skamba Vytauto Šiškausko pamėgtų autorių – Vytauto Barausko, Stasio Žlibino, Petro Dimšos, Jono Visocko – ir paties dainininko sukurti tekstai. Primename, kad prieš keturis dešimtmečius pradėjęs profesionalią muzikinę veiklą Vytautas Šiškauskas (g. 1957 metais) visuotinio publikos pripažinimo sulaukė pasirodžius albumams „Ateina metas“ ir „Nemigo naktį“, kurie turėjo fenomenalų pasisekimą.

Itin populiarus buvo ir 2012 m. pasirodęs studijinis atlikėjo darbas „Neišsiųsti laiškai“, kuriame skambėjo tokie hitai, kaip „Su gimtadieniu“, „Nekaltinkit manęs“ ir „Mūsų čia žemė“. Ką tik išleistas Vytauto Šiškausko albumas „Akimirkos“ yra jau vienuoliktas jo diskografijoje, tačiau dainininkas prisipažįsta, kad turi daugybę kūrybinių idėjų, todėl žada ir toliau džiuginti savo gerbėjus naujomis dainomis.

Apie Vytautą Šiškauską

V.Šiškauskas dainuoti pradėjo nuo šešerių metų, kai mama nuvedė į „Ąžuoliuko“ chorą. Čia jis dainavo net dešimt metų, be to, išmoko griežti smuiku, patartas tuometinio choro vadovo Hermano Perelšteino. Garsus atlikėjas neslepia, kad būtent „Ąžuoliuko“ vadovas labiausiai paskatino jo kūrybiškumą, siekimą kurti pačiam, o ne kopijuoti kitų darbus. Šios pamokos V.Šiškauskui įstrigo visam gyvenimui.

Prasidėjus paauglystei, kaip ir dauguma bendraamžių, jis susidomėjo roko muzika, kartu su draugais grojo pačių pasidarytomis gitaromis. Neatsitiktinai, studijuodamas prekybą Vilniaus universitete, Vytautas tapo vokalistu roko grupėje „Gama“.

Po mokslų, padirbėjęs inžinieriumi ir atitarnavęs armijoje, dainininkas sulaukė kvietimo į estradinių ansamblių susivienijimą, veikusį prie Nacionalinės Filharmonijos. Netrukus prasidėjo aktyvi koncertinė veikla garsiausiose to meto scenose: Vilniaus naktiniame bare „Šaltinėlis“ (kartu su Birute Dambrauskaite, Aleksandru Fedotovu), „Lietuvos“ viešbučio restorane, kuriame anuomet dainavo ir Česlovas Gabalis, Stasys Povilaitis, Rosita Čivilytė. Iširus legendinei „Hiperbolei“, 1985 metais Vytautas Šiškauskas tapo vokalistu Igorio Berino suburtoje roko grupėje „Vilnius“, kurios nariai taip pat buvo Ričardas Bartusevičius, Edmundas Deksnys ir Ovidijus Vyšniauskas.

Lietuvai atgavus nepriklausomybę, prasidėjo beveik dešimtmetį trukęs laikotarpis, kai talentingas atlikėjas blaškėsi tarp gimtinės ir Amerikos, o kūrybinę veiklą į antrą planą nustūmė patys įvairiausi, su muzika nesusiję darbai. Visgi V.Šiškauskas iš JAV uždirbtų pinigų sugebėjo padėti pamatus savo solinei karjerai. 1993 ir 1995 metais jis išleido pirmąsias garsajuostes „Širdis po delnu“ ir „Laiškai ant žiedlapių“, o 1995-iais pasirodė iš jose skambėjusių kūrinių sudarytas rinktinis CD „Vasaros prisiminimai“. Šių albumų dainas padėjo įrašyti žinomas džiazo kompozitorius Gintautas Abarius.

To laikotarpio Vytauto kūryba buvo kitokia, palyginus su garsiausiais jo hitais – dominavo ryškus džiazo ir bliuzo stilius, be to, ir įrašų kokybė nebuvo tokia gera, kaip įprasta dabar (juk įrašinėta namų sąlygomis). Atlikėjas neslepia, kad dėl pastarosios priežasties jam nuolat kyla minčių ankstyvasias dainas perdaryti, pritaikius šiandienines galimybes, ir išleisti iš naujo.

2000 metais Vytautas Šiškauskas aktyviai koncertavo ir dainavo duetu su Ona Valiukevičiūte, o 2001-iais kartu su Stasiu Liupkevičiumi (ansamblio „Armonika“ vadovu) bei Algirdu Motuza suformavo „dainuojančių kompozitorių trio“ ir surengė ne vieną koncertą Lietuvoje. Tais pačiais metais pasirodė Vytauto Šiškausko CD „Sugrįžtu“, kuriame, skirtingai nei ankstesniuose nostalgiškos nuotaikos albumuose, skambėjo linksmesnės dainos – tarp jų išsiskyrė „Ateina metas“, „Mūsų tango“ ir „Svajonių mergaitė“.

2004 metais Vytautas Šiškauskas išleido dar vieną CD „Netikėjau, nežinojau“, kurį įrašinėjo pasitelkęs „gyvai“ grojančius muzikantus. Dalį šio albumo dainų tekstų parašė patyrę žodžio meistrai Dalia Teišerskytė bei Jonas Visockas ir Stasys Žlibinas, su kuriais atlikėjas sėkmingai bendradarbiavo ir vėliau.

2007 metais išleistas šeštasis Vytauto Šiškausko albumas „Nemigo naktį“ sulaukė milžiniško populiarumo (pelnė Auksinio ir Platininio disko apdovanojimus). O po kurio laiko prekyboje pasirodė dar vienas Auksiniu ir Platininiu disku tapęs CD „Ateina metas“, į kurį buvo surinktos daugiau nei dešimtmetį atlikėjo dainuotos dainos iš ankstesnių albumų „Vasaros prisiminimai“, „Sugrįžtu“, „Netikėjau, nežinojau“ ir didžiausi hitai iš „Nemigo naktį“.

Nuo tada Vytautas tapo vienu iš aktyviausiai koncertuojančių atlikėjų Lietuvoje, jo pasirodymai vyksta net ir atokiausiuose kaimuose ar miesteliuose, jis neatsisako ir pasirodymų privačiuose vakarėliuose, be to, visada dainuoja tik „gyvai“.

Visų dainų, kurios skamba V.Šiškausko koncertuose ar albumuose, muzika yra sukurta jo paties. „Aišku, kad kurti pačiam yra daug sunkiau nei perdainuoti kitų sukurtus kūrinius. Tačiau aš džiaugiuosi, kad tai darau ir kad mano nuoširdus darbas pasiteisina,“ – tikino atlikėjas, kurio dainoms žodžius rašyti sutinka garsūs tekstų autoriai: Stasys Žlibinas, Vytautas Barauskas, Petras Dimša, Regina – Algė Gudavičiūtė ir daugelis kitų. Nemažai tekstų dainininkas randa ir knygelėse su mažai kam žinomų liaudies poetų eilėmis, rašo dainų žodžius ir pats. „Nemėgstu banalių tekstų. Ne tik muzika, bet ir žodžiai turi būti prasmingi,“ – sako Vytautas Šiškauskas.

Didelio populiarumo sulaukęs dainininkas 2008 metais dalyvavo viename iš populiariausių muzikinių projektų Lietuvoje – „Žvaigždžių duetuose“. Paskui atlikėjas sulaukė ir kvietimo prisijungti prie kolektyvo „Žvaigždžių kvartetas“, kuriame kelis metus dainavo kartu su kitais garsiais dainininkais. „Man tai buvo vertinga patirtis, tačiau, laikui bėgant, supratau, kad negaliu persiplėšti ir dainavimą su kolegomis sėkmingai suderinti su savo paties soline karjera,“ – sakė V.Šiškauskas.

2012 m. buvo išleistas dainininko hitų rinkinys „LRT Auksinė kolekcija“, į kurį pateko 18 populiariausių jo dainų, įrašytų iki 2007-ųjų metų. Tais pačiais metais pasirodė ir devintas studijinis Vytauto Šiškausko albumas „Neišsiųsti laiškai“ su tokiais hitais, kaip „Nekaltinkit manęs“, „Undinė“, „Mūsų čia žemė“ ir „Su gimtadieniu“.

2015 m. Vytautas gerbėjus pradžiugino rinktiniu albumu „Susėskim“, į kurį pateko reti ir negirdėti kūriniai, įrašyti laikotarpiu nuo 1996 iki 2015 metų, bei naujos populiarių hitų „Žvaigždė“, „Kuo mes garsūs“ ir „Bičiuliams“ versijos.

2015-ieji ir 2016-ieji Vytautui Šiškauskui tapo televizijos projektų metais – dainininkas sėkmingai pasirodė LRT „Dainų dainoje“ ir TV3 „Kadagyje“, pristatydamas tiek gyvai, tiek šokio ritme atliekamas savo dainas ir gerokai praplėsdamas savo klausytojų auditoriją. O 2016 metų gruodžio mėnesį atlikėjas nudžiugino savo gerbėjus nauju studijiniu albumu „Akimirkos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.