Albumo apžvalga. Sasha Song „XX“

Dainininkui Sashai Song ruduo buvo linksmai liūdnas – jis šventė 33-ajį gimtadienį, tačiau dėl įvairių priežasčių buvo priverstas nukelti visus karjeros 20-mečiui skirtus koncertus. Tai, tiesa, nesutrukdė pasiruošti „Eurovizijos“ atrankai ir išleisti šiai progai skirtą albumą „XX“ – su menininko Rimanto Dichavičiaus sukurtu aktu viršelyje ir net 20 dainų.

Sasha Song.<br>D.Umbraso nuotr.
Sasha Song.<br>D.Umbraso nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 18, 2017, 8:29 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 11:03 PM

Tiesa, šis skaičius yra šiokia tokia apgaulė, nes net keli kūriniai įrašyti po du ir daugiau kartų. Pavyzdžiui, čia rasite tris dainos „Siela, žodžiai ir muzika“ variantus (lietuvišką, anglišką, rusišką), dvi „Šias naktis žvaigždėtas“ versijas (viena – skirta Kalėdoms) ir taip toliau.

Kitaip tariant, Sasha Song čia sudėjo viską, kas jo kompiuteryje susikaupė per pastaruosius keletą metų. Nenuostabu, kad rezultatas – eklektiškas ir kiek padrikas. Vienur buvęs „Eurovizijos“ dalyvis atlieka dabar madingo skambesio elektroninę popmuziką, priartėdamas prie Justino Bieberio teritorijos (daina „I Just Wanna See You Move“), kitur – lengvą poproką su „Coldplay“ atspindžiais („Naujas gyvenimas“).

Dar yra užuominų į amerikietišką „r'n'b“ stilių („Niekada, niekada“), hiphopą („Sex & City Life“ su atlikėjais Echoes ir Camille) ir, žinoma, nemaža dozė šiam vokalistui taip tinkančių dramatiškų baladžių (pavyzdžiui, „Aš lauksiu“, įrašyta su smuikininke Saule Rinkevičiūte).

Kai šalia dar įrašytas jau gerokai pasenusio skambesio „Išsipildymo akcijos“ himnas „Ir tai irgi praeis“, tampa sunku suvokti, koks iš tiesų šiuo metu yra Sashos Song kūrybinis veidas. Nors iš tiesų panašu, kad jis taikosi į tą pačią jauną popmuzikos auditoriją, kaip ir Donny Montellas (kaip ir šis jo bičiulis, dainuodamas daugiausiai apie meilę, ilgesį ir seksą). Beje, „eurovizinio“ kūrinio „Never Felt Like This Before“ albume nėra – jo tiesiog nespėta čia įdėti.

Kita vertus, stebėti jo muzikinio blaškymosi istoriją – savaip įdomu, o vokalui nieko neprikiši. Net jei šis albumas ir atrodo kiek netvarkingas, jame yra bent keletas akimirkų, kai atrodo nesuprantama, kodėl klausytis šio atlikėjo nesirenka kur kas didesnės salės. Gal tiesiog trūksta susitelkimo, savo vizijos išgryninimo ir tvirtesnės vadybos?

Įvertinimas – 8 iš 10.

Albume skambanti daina „Erotic Hotline“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.