Vaidas Baumila miuziklo „Rent“ organizatorę kaltina nemokumu: „Pinigų laukiu nuo rugsėjo“

Dainininkas Vaidas Baumila, suvaidinęs sėkmingai Lietuvą apkeliavusiame miuzikle „Rent“, pravėrė ne itin malonų šydą. Atlikėjas skelbė, kad Všį „Jaunimo miuziklo teatras“ vadovė Gytė Bartoš jau keletą mėnesių vengia atsiskaityti su spektaklyje pasirodžiusiais aktoriais.

Vaidas Baumila.<br>T.Bauro nuotr.
Vaidas Baumila.<br>T.Bauro nuotr.
Vaidas Baumila.<br>T.Bauro nuotr.
Vaidas Baumila.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rita Piliponytė

Jan 28, 2017, 3:51 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 6:48 AM

Socialiniame tinkle vaikinas rašė: „Visiems, kam kada nors darbą siūlys Gytė Bartoš ir jos Všį „Jaunimo miuziklo teatras“, turi ypatingai saugotis šios personos. Teatrinius projektus vykdantis žmogus šiemet apsiėmė prodiusuoti pasaulinio garso miuziklą RENT.

Šiam spektakliui samdėsi daug žinomų vardų muzikos ir muzikinio teatro pasaulyje. Tik viena bėda. Net ir pasirašius sutartis – pinigų sumokėti Gytei nepavyksta jau nuo 2016-ųjų rugsėjo. Ir tai nėra pirmas atvejis, kai šis žmogus vengia ir visais įmanomais būdais išsisukinėja nuo mokestinių prievolių, o kiek teko šniukštinėtis internetuose, Latvijoje jai iškelta bankroto byla, nebent tai kitas asmuo tuo pačiu vardu ir pavarde.

  Be kita ko, kad ir kaip būtų juokinga – mes, aktoriai, niekaip negalime atgauti savo atsinešto ir naudoto rekvizito spektaklio metu, už kurį patys mokėjome pinigus. Ir kaip ir apie tuos pačius pinigus girdime tą pačią dainelę – rytoj, poryt, kitą mėnesį, kitais metais. Tad ne tik, kad už mėnesį repeticijų bei 8 pasirodymų negauname atlyginimų, bet dar ir patys prarandame nejučia suinvestuotus pinigus.

Perspėju visus kolegas režisierius ir aktorius/atlikėjus – jokiu būdu nepasikliaukite šio žmogaus pažadais ir siūlymais“, – rašė V. Baumila.

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su pačia Gyte Bartoš, moteris geranoriškai pakomentavo susiklosčiusią situaciją. Jos manymu, problema jau išspręsta ir ji nesupranta, kam reikėjo iš to pūsti papildomą burbulą.

„Situacija yra tokia, kad mes pilnai negavome rėmėjų pinigų tiek, kiek buvome susiplanavę ir nepardavėme bilietų, kiek buvo planuota. Tačiau procesas vyksta ir šiomis dienomis jau planuojame išmokėti visus pinigus. Vaidotas šitą informaciją turi.

Labai gaila, tačiau verslo žingsniai darosi lėčiau negu fizinių asmenų žingsniai. Kiek užtrukome derindami tam tikras sutartis, kol surašėme verslo planą. Kiek aš teiravausi, versle yra normalus dalykas – bent trijų mėnesių atidėjimas. Niekur mes nebėgame, mes stengiamės, kad viskas pavyktų, kad tas projektas eitųsi į priekį“, – kalbėjo G. Bartoš.

Dainininkui socialinėje erdvėje atvėrus visas kortas apie G. Bartoš neatsiskaitymus, atsirado ir daugiau žmonių, kurie teigė, kad jie taip pat kurį laiką laukia užmokesčio. Vieniems G. Bartoš įmonė skolinga 200 eurų, kitiems – trigubai daugiau. Asmenys skundėsi, kad atsiskaitymo laukia jau bent pora metų.

Dainininkės Rūtos Žibaitytės žiniomis, moteris, neatsiskaičiusi su buvusiu projektu, jau organizuoja naują miuziklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.