Staigmena: keičiamos „Eurovizijos“ atrankos balsavimo taisyklės, komisiją išrinks atlikėjai

Prieš šeštadienio vakarą vyksiantį Lietuvos atrankos į „Euroviziją“ finalą jos rengėjai pateikė siurprizą.

„Eurovizijos“ rengėjai pateikė staigmeną.<br>D.Umbraso nuotr.
„Eurovizijos“ rengėjai pateikė staigmeną.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2017, 10:48 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 5:00 AM

Šeštadienį LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“ paskelbta, kad šį vakarą Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vyksiančiame atrankos finale bus balsuojama kitaip, nei iki šiol.

Pirmiausia – telefonu balsuojantys žiūrovai, kurių nuomonė nulems 50 procentų galutinio rezultato, iš vieno telefono numerio galės balsuoti ne penkis, o dešimt kartų.

Dar labiau netikėta naujiena – bus įskaityti ne visų komisijos narių balsai.

Planuojama, kad komisijoje dirbs 11 muzikos pasaulio atstovų iš Lietuvos ir užsienio.

„Komisijos narių bus daugiau nei kiekvienoje atrankoje. Žinoma, kiekvienas balsuos pagal savo skonį, todėl kuo daugiau narių, tuo geriau, o jų atvyksta ir iš užsienio“, – LRT sakė atrankos prodiuseris Lauras Lučiūnas.

Visi jie komentuos pasirodymus, tačiau bus įskaityti tik septynių iš jų skirti balai.

Kurių komisijos narių balai bus įskaityti, nulems patys atlikėjai, traukdami burtus.

„Tokiu būdu jie „išrinks“ komisiją. „Eurovizijos“ atranka yra įtemptas, spalvingas, daug dėmesio sulaukiantis muzikinis šou.

Nusprendėme finalą papuošti dar vienu žaidimo elementu, kuris sukels aistrų“, – portalui lrytas.lt sprendimą komentavo atrankos prodiuseris Lauras Lučiūnas.

„Nepamirškime, mes švenčiame kovo 11-ąją, todėl šventę švęsime tikrai linksmai“, – laidoje komentavo prodiuseris Audrius Giržadas.

Dešimties savaičių atrankos maratoną vainikuosiančiu finalu, kurį LRT tiesiogiai transliuos 21 valandą, bus paminėta ir Kovo 11-osios šventė. Tad renginyje koncertuos ne tik atrankos dalyviai, bet ir kiti žinomi atlikėjai iš Lietuvos ir užsienio.

Dar ketvirtadienį portalo lrytas.lt konferencijoje apie tai, kad pasirodys renginio scenoje, papasakojo pernai Lietuvai atstovavęs dainininkas Donatas Montvydas – jis atliks pernykštę „eurovizinę“ dainą „I've Been Waiting For This Night“ ir naujausią savo singlą „Screw Me Up“.

„Eurovizijos“ atrankos finale susirungs septyni atlikėjai ir grupės – „Fusedmarc“, Aistė Pilvelytė, Kotryna Juodzevičiūtė, Paula, Gabrielius Vagelis, Greta Zazza ir Lolita Zero.

Pastarasis personažas, vaidinamas aktoriaus Gyčio Ivanausko, į finalą pateko paskutinę akimirką – šį pirmadienį laimėjo atrankos rengėjų surengtą papildomą žiūrovų balsavimą internete.

Finalą laimėjęs atlikėjas, atlikėja ar grupė atstovaus Lietuvai didžiausiame Europos dainų konkurse – „Eurovizija“ šių metų gegužės 9-13 dienomis vyks Kijeve.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.