Albumo apžvalga. „Lemon Joy“ „Willkommen“

„Lemon Joy“.<br>T.Bauro nuotr.
„Lemon Joy“.<br>T.Bauro nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 14, 2017, 6:30 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 11:35 PM

Amžinojo romantiko Igorio Kofo ir jo grupės „Lemon Joy“ naujasis albumas buvo labai lauktas. Ne tik todėl, kad nuo ankstesnio disko „Stebuklas“ prabėgo penkeri metai, bet ir dėl skandalo prieš metus, kai I.Kofas mįslingomis aplinkybėmis atsidūrė ligoninėje ir atsirado pasvarstymų apie neaiškią „Lemon Joy“ ateitį.

Viskas gerai – „Willkommen“ liudija, kad „Lemon Joy“ yra gyvi, kūrybingi ir puikios formos. Tarp šių dvylikos elektroninės popmuzikos kūrinių (kurie išleisti ne tik kompaktinėje, bet ir vinilo plokštelėje) tikrai yra tokių, kuriuos drąsiai galima priskirti prie geriausių grupės dainų.

Galbūt šis albumas nėra toks subtilus, kaip 2006-aisiais išleistas „1210“, bet melancholiškų malonumų ir svaigių priedainių čia – per akis. Klipe jau įamžinta daina „Be atšvaitų“ – neabejotinas hitas su seksualiu moters balsu, kalbančiu prancūziškai (užuomina į Igorio mėgstamą britų „Visage“ dainą „Fade To Grey“).

Kieti gitaros garsai dainoje „Tik iškart, tik stipriau“ ir aršus „Willkommen“ priedainis demonstruoja tai, ko „Lemon Joy“ muzikoje būna retokai – agresiją. Yra yra ir daugybė užuominų į 80-ųjų diskotekas ir „Modern Talking“ skambesį – ypač dainose „Tiks ir tau“ ir „Ylang Ylang“.

Žodžiu, jokių radikalių pokyčių – meilė seniems sintezatorių tembrams niekur nedingo, su niekuo nesupainiojamas I.Kofo balsas skamba kaip niekad įtaigiai, dainų žodžiuose irgi viskas taip, kaip anksčiau.

Būtų naivu tikėtis, kad jis pradės dainuoti apie Seimo rinkimus ir sportininkų pergales – viskas čia apie meilę (trokštamą ir nutrūkusią), aistringus nakties nuotykius ir liūdesį auštant. Beje, jokių užuominų apie visą tą skandalą – I.Kofas išlieka kūrėju, nemėgstančiu viešai skalbti baltinių.

„Įkvėpk manęs ir drąsiai nerk“, – titulinėje dainoje „Willkommen“ ragina I.Kofas. Verta tai daryti, jei mėgstate nekvailą, romantišką, 80-aisiais dvelkiančią sintetinę popmuziką, įkvepiančią ir šokti, ir mąstyti. Šiame fronte „Lemon Joy“ Lietuvoje ir toliau neturi lygių.

Įvertinimas – 8 iš 10.

„Lemon Joy“ vaizdo klipas „Willkommen“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.