Rusija užsispyrė: atsisakė „Eurovizijoje“ dalyvauti nuotoliniu būdu

„Eurovizijos“ drama tęsiasi. Ketvirtadienio vakarą Rusijos televizijos Pirmasis kanalas pakomentavo konkurso rengėjų pateiktą pasiūlymą „Eurovizijoje“ šįmet dalyvauti nuotoliniu būdu.

Julija Samoilova, Rusijos nuomone, turėtų „Eurovizijoje“ dainuoti tik tuo atveju, jei jas bus leista vykti į Kijevą.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Julija Samoilova, Rusijos nuomone, turėtų „Eurovizijoje“ dainuoti tik tuo atveju, jei jas bus leista vykti į Kijevą.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2017, 8:38 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 8:48 AM

Kaip anksčiau rašė lrytas.lt, 27-erių dainininkė J.Samoilova, ketinusi atstovauti Rusijai gegužės 9–13 dienomis vyksiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurse Kijeve, nebus įleista į Ukrainą, nes 2015-aisiais koncertavo Rusijos okupuotame Kryme.

Ukraina tai traktuoja kaip neteisėtą šalies sienos kirtimą. Todėl Ukrainos saugumo tarnyba trečiadienį uždraudė J.Samoilovai į šalį atvykti trejus metus.

Šis sprendimas Rusijoje sukėlė didžiulį nepasitenkinimą – ypač akcentuojama, kad J.Samoilova yra neįgalioji, nuo mažens prikaustyta prie vežimėlio.

Ketvirtadienio popietę konkursą rengianti Europos transliuotojų sąjunga pasiūlė užtikrinti, kad Rusijos atstovės daina vis dėlto skambėtų „Eurovizijoje“.

Ji išplatino pareiškimą, kuriame akcentuoja, kad draudimą J.Samoilovai atvykti vis dar gali pakeisti aukščiausi Ukrainos vadovai.

Europos transliuotojų sąjunga Rusijos Pirmajam kanalui pasiūlė, kad dainininkė galėtų savo pasirodymą surengti ne Ukrainoje, o jis būtų konkurso žiūrovams tiesiogiai transliuojamas palydoviniu ryšiu.

Ketvirtadienio vakarą Rusijos naujienų portalas gazeta.ru pranešė, kad šalies televizijos Pirmasis kanalas nusprendė atmesti konkurso rengėjų pasiūlymą.

Kanalo spaudos tarnyba pareiškė, kad konkurso rengėjai pagal taisykles privalo suteikti galimybę visiems dalyviams atvykti į renginį ir dainuoti jo scenoje.

Kanalas Europos transliuotojų sąjungos pasiūlymą įvertino kaip „keistą“ ir pareiškė, kad tai pažeistų konkurso esmę.

Televizija taip pat pareiškė, kad „Eurovizijos“ rengėjai neturi išrasti naujų taisyklių, todėl pasiūlymu nebus pasinaudota.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.