Kijevo meras Vitalijus Klyčko prabilo apie „Eurovizijos“ išlaidas ir atskleidė, už ką joje sirgo

Šeštadienio vakarą, prieš pat „Eurovizijos“ konkurso finalą, Kijevo Tarptautiniame parodų centre spaudos konferenciją surengė šio miesto meras – karjerą baigęs garsus boksininkas, o dabar – politikas Vitalijus Klyčko.

V.Klyčko norėtų, kad "Eurovizija" kitais metais vyktų Vokietijoje.<br>R.Zilnio nuotr.
V.Klyčko norėtų, kad "Eurovizija" kitais metais vyktų Vokietijoje.<br>R.Zilnio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Kijevas

May 13, 2017, 10:09 PM, atnaujinta May 14, 2017, 4:30 PM

Nors Ukrainoje šis renginys sulaukė ir kritiko dėl daug jam išleistų lėšų, V.Klyčko pabrėžė, kad „Eurovizija“ - didelė dovana miestui ir visai šaliai.

„Sveikinu, dėkoju, kad čia atvykote, nepaisydami to, kad apie Ukrainą buvo skleidžiama daug melo.

Tikiuosi, jums čia patiko. Į renginį atvyko daugiau nei 20 tūkstančių svečių iš užsienio, per 40 tūkstančių svečių iš kitų Ukrainos miestų.

Į konkurso transliacijas ir repeticijas parduota daugiau nei 60 tūkstančių bilietų, miesto centre įsikūrusiame „Eurovizijos“ kaimelyje apsilankė per 350 tūkstančių žmonių“, - renginio statistiką pasakojo meras.

Jis atkreipė dėmesį, jog miestiečių ir svečių saugumu rūpinosi itin daug policininkų ir kareivių – vien miesto centre jų dirbo per 3500, visame mieste – apie 10 000.

„Didžiausias konkurso istorijoje „Eurovizijos“ kaimelis įsikūrė tiesiai prieš meriją, kai jame skambėjo muzika, baldai mano kabinete drebėjo.

Mūsų konkurso raudonasis kilimas taip pat buvo ilgiausias istorijoje – net 265 metrų. Be to, Makedonijos dainininkei scenoje pasipiršo jos vaikinas – to konkurso istorijoje irgi dar nebuvo. „Eurovizija“ šįmet – tikrai įsimintina“, - džiaugėsi V.Klyčko.

Jis kvietė užsieniečius lankytis Kijeve ir po „Eurovizijos“ - šio mėnesio pabaigoje mieste bus atidarytas naujas dviračių trekas, visą vasarą planuojama daug kultūrinių renginių.

Kijevas – žalias, gražus Europos miestas. Mes – draugiški žmonės, kurie labai laukia turistų“, - pabrėžė V.Klyčko.

Jis pripažino, kad surengti „Euroviziją“ per šešis mėnesius – nelengvas uždavinys, tačiau miestas su juo susitvarkė gerai.

„Buvo daug spaudimo, bet atsiliepimai – geri. Kijevo gyventojai mato, kad dėl konkurso pagerėjo miesto infrastruktūra. Mes gerai pasiruošėme ir parodėme pasauliui Kijevą, kaip tikrą europietišką miestą.

Tai – didelė galimybė pareklamuoti mūsų miestą visame pasaulyje, juk praėjusį sykį „Euroviziją“ stebėjo per 230 milijonų žmonių, šįkart skaičiai gal bus dar didesni“, - kalbėjo meras.

Jis atskleidė, jog prieš porą dienų vakarėlyje Vokietijos ambasadoje linkėjo sėkmės šios šalies atstovei Levinai ir norėtų, jog būtent ji laimėtų konkursą.

„Žinoma, labiausiai sergu už ukrainiečius „O.Torvald“. Bet laimėti „Euroviziją“ du kartus iš eilės 0- beveik neįmanoma. Todėl norėčiau, kad kitais metais renginys vyktų Vokietijoje, nes tai – antrieji mano namai“, - sakė V.Klyčko.

Jis sulaukė ir nemalonaus klausimo – apie Ukrainoje sklindančias kalbas, jog „Eurovizija“ kainavo net 30 milijonų eurų, o didelė dalis šių pinigų buvo išvogta ar iššvaistyta.

Apie tai, kad nori išnagrinėti „Eurovizijos“ sąmatą, prieš porą dienų užsiminė Ukrainos premjeras Volodymyras Hroismanas.

„Kalbėsimės po konkurso. Bet Kijevas šiam konkursui skyrė 200 milijonų grivinų (apie 7 milijonus eurų – Red.). Ir aš patenkintas, kaip viskas surengta, uždaviniai įvykdyti šimtu procentų“, - sakė V.Klyčko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.