JAV suimta Lenkijos grupė, neseniai viešėjusi Lietuvoje: apkaltinta grupiniu išprievartavimu

Metalo pasaulyje garsi Lenkijos grupė „Decapitated“ sulaukė šokiruojamų kaltinimų - gerbėja jos narius apkaltino grupiniu išprievartavimu.

 Grupė „Decapitated“ gegužę koncertavo Vilniuje.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Grupė „Decapitated“ gegužę koncertavo Vilniuje.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2017, 11:01 PM

Daugiau nei prieš 20 metų susibūrusi grupė, grojanti „death“ metalo stiliumi, yra žinoma tarptautinėje scenoje, jos įrašus leido „Earache“, „Nuclear Blast“ ir kitos garsios įrašų leidyklos.

Šiuo metu JAV gastroliuojanti grupė neseniai lankėsi ir Lietuvoje - gegužę koncertavo Vilniuje.

Kaip skelbia JAV žiniasklaida, šeštadienį grupės muzikantai buvo areštuoti Los Andžele.

Iš pradžių pranešta, kad viena moteris kreipėsi į policiją, teigdama, jog buvo pagrobta ir prievarta laikoma grupės muzikantų. Po poros dienų paaiškėjo, kad muzikantus ji kaltina grupiniu išprievartavimu ir smurtu.

Anot moters, po grupės koncerto Spokeino mieste muzikantai ją ir jos draugę pakvietė kartu išgerti savo gastrolių autobuse.

Čia muzikantai pradėjo prie jos priekabiauti, dainininkas Rafalas Piotrowskis sekė paskui ją į tualetą ir pradėjo nurenginėti. Moteris teigia, kad bandė nustumti muzikantą, tačiau buvo jėga priversta lytiškai santykiauti su grupės nariais.

Policijai duotuose parodymuose moteris taip pat teigia, kad jos draugę R.Piotrowskis vertė užsiimti oraliniu seksu, o šiai atsisakius, partrenkė ją ant grindų, po to šiai moteriai esą pavyko ištrūkti iš autobuso.

Pati išprievartavimu muzikantus kaltinanti moteris teigia, kad po priverstinių lytinių santykių „Decapitated“ nariai ją išnešė iš autobuso, vėliau ji kreipėsi į policiją.

Sulaikyti visi keturi grupės nariai - Michalas Lysejko, Waclawas Kieltyka, R.Piotrowskis ir Hubertas Wiecekas. Grupės advokatas Steve'as Grahamas teigia, kad jo klientai - nekalti ir ketina tai įrodyti teisme.

Anot jo, grupė turi liudininkų, kurie matė, jog išprievartavimu muzikantus kaltinanti moteris pati atėjo jų aplankyti autobuse, o išėjo gerai nusiteikusi.

Tiesa, skelbiama ir tai, jog muzikantų duoti parodymai policijai skiriasi. W.Kieltyka sakė, kad kiti du grupės nariai užsiėmė seksu su minima moterimi, M.Lysejko - kad nežino, kas ta moteris, o R.Piotrowskis ir H.Wiecekas - kad nėra tikri, kas nutiko autobuse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.