Albumo apžvalga. „Au-Dessus“ „End Of Chapter“

Kol Lietuvos popmuzikos atlikėjai rašosi sutartis su užsienio leidėjais ir svajoja apie karjeros proveržį už gimtinės ribų (Donatas Montvydas, GJan, Jazzu), juos pralenkė metalistai.

 „Au-Dessus“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 „Au-Dessus“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2017, 6:18 PM, atnaujinta Dec 4, 2017, 6:21 PM

Žinoma, metalo klausosi kur kas mažiau žmonių nei popmuzikos, bet vis tiek įspūdinga - šis grupės „Au-Dessus“ albumas, išleistas žinomos prancūzų leidyklos „Les Acteurs de L'Ombre“, jau pelnė puikius įvertinimus Vakarų žiniasklaidoje, o šį rudenį lietuviai surengė net 26 koncertų seriją Vakarų, Pietų Europoje ir Skandinavijoje.

„End Of Chapter“ - antrasis šios grupės albumas, pratęsiantis pirmąjį. Jei ankstesniame diske skambėjo kūriniai, romėniškais skaičiais sunumeruoti nuo I iki V, tai šiame - nuo VI iki XII. Lakoniški pavadinimai, kaip ir grupės narių sprendimas scenoje veidus slėpti gobtuvais - iš noro, kad niekas neblaškytų ir nenukreiptų dėmesio nuo muzikos.

„Black“ metalo žanrui priskiriama grupė šiame albume atitinka visus jo kanonus - didingas, kartu ir depresyvus skambesys, galingos gitarų sienos („VII“), pašėlęs mušamųjų greitis („VIII“), vidury kūrinio visiškai pasikeičiantis ritmas ir daug grėsmingo kriokimo, kuris kelia klausimų, ar vokalistui Mantui Gurkšniui po koncertų nereikia šaldyti gerklės ledais.

Jei rimtai - galima suprasti, kodėl šis albumas rado atgarsį perpildytoje metalo scenoje. Puikiai sukurta tamsos nuotaika, įspūdingas gitaristų darbas, puiki įrašo kokybė - tai albumas, kuris atrodo labai vientisas ir greitai sukuriantis visus kitus dirgiklius išjungiančią nuotaiką.

Kitaip tariant - toks, į kurį nesunku pasinerti visiškai ir neišgirsti cypiančio virdulio ar kaimynų skambučių į duris (kurie tikrai pasigirs, jei klausysitės garsiai).

Tuo pačiu - ir muzika ne kiekvienam, nes jei nemėgstate metalo, ši muzika tiesiog erzins. Tačiau pabandyti verta, o ir Lietuvos muzikantų savivertei kelti tai - puiki priežastis.

Į pasaulį drąsiai besiveržiantys „Au-Dessus“ rodo, kad nieko nėra neįmanomo - su kūrybingai įrašytu albumu, kuris tikrai nėra prastesnis už jų bendraminčių, jau grojančių kur kas didesnėse scenose.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Vaizdo klipas „VI“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.