Albumo apžvalga. „The Roop“ „Ghosts“

Atkaklumas - tai turbūt esminis žodis, apibūdinantis šią Vilniaus grupę. Visi jos nariai - nebe paaugliai, yra save išbandę kituose muzikiniuose projektuose, o dainininko Vaidoto Valiukevičiaus kelias itin spalvingas - nuo popdainų, įrašytų slapyvardžiu Milanno, iki vaidmens populiariame televizijos seriale.

Grupės dainininkas V.Valiukevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Grupės dainininkas V.Valiukevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2018, 5:50 PM, atnaujinta Feb 7, 2018, 6:02 PM

Prieš kelerius metus jie debiutavo kaip ketveriukė „The Roop“, išleido pirmąjį albumą „To Whom It May Concern“, keletą vaizdo klipų ir nemažai koncertavo. Tenka pripažinti, kad didelės gerbėjų armijos suburti jiems kol kas nepavyko, tačiau vyrai nepasiduoda ir kuria toliau - išleidę antrąjį albumą „Ghosts“, sėkmingai dalyvauja atrankoje į „Euroviziją“ ir jau žengė į antrąjį etapą.

Tiesa, ne su viena iš čia skambančių dainų, o su nauju kūriniu „Yes, I Do“. Eiti į šį konkursą - logiškas žingsnis, nes „The Roop“ grojamas poprokas atrodo puikiai tinkamas jo scenoje.

Tiesa, „Ghosts“ nėra labai vientisas albumas. Gal galima įžvelgti tik bendrą temą - pamąstymus apie baimes, prabėgusį laiką, kasdienį nuovargį, buities iššūkius, nusivylimus ir kliūtis. Visa tai pamatai kitoje šviesoje, perskaitęs atvirą V.Valiukevičiaus prisipažinimą, jog pernai jam buvo diagnozuota depresija. Užuominos į tikrą gyvenimą? Panašu, kad taip, juolab kad prieš šio albumo pasirodymą duotuose interviu dainininkas prisipažino suvokęs, jog scenoje reikia tiesiog būti savimi, o ne stengtis vaidinti tobulybę. Beje, V.Valiukevičius, dirbęs daugybę įvairių darbų, prieš šio albumo įrašus visus juos metė, pasiryžęs pabandyti gyventi iš muzikos.

Viena iš dviejų čia lietuviškai (visos kitos - angliškos) skambančių dainų yra apie svarbiausius dalykus - ji vadinasi „Tu ir muzika“. Viskas tuo ir pasakyta. Beveik visos dainos - svajingos ir melancholiškos, kažko išties linksmo šiame albume beveik nerasite (išskyrus gal kiek pakilesnę dainą „Sing“).

Tačiau čia yra ir gana „kietų“ gitarų („Ghosts“, „Hello“), ir užuominų į grupės tikriausiai mėgstamą 80-ųjų elektroninę popmuziką („Deadline“), ir šiltos, svajingos, gana naivios romantikos („Keista draugystė“).

Melodinga, apmąstyta ir tiesiog gražu - ypač kai V.Valiukevičius uždainuoja falcetu. Žiūrint, kaip iki šiol sekasi „The Roop“, nepanašu, kad ši grupė kada nors taps populiariausia Lietuvoje - gal tiesiog jausmingą muziką atliekantys keturi suaugę vyrai yra kiek nutolusi nuo dabartinių banalių popscenos standartų idėja.

Bet koks skirtumas - akivaizdu, kad jiems rūpi tai, ką daro, o šis albumas vertas to, kad rūpėti tai pradėtų ir kur kas daugiau žmonių. „Eurovizijos“ atranka tikrai prie to prisidės - grupė joje jau sulaukė daug komplimentų.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Grupės klipas „Keista draugystė“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.