Pamatykite: grupė „jautì“ pristato naują klipą „Mhm“

„Mhm“ - taip pavadinta nauja grupės „jautì“ daina, kurią jos atlikėjai kartu su muzikiniu klipu šiandien paleidžia į interneto platybes ir kviečia į kovo mėnesio pradžioje vyksiantį koncertą Vilniuje. 

 Grupė „jautì“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Grupė „jautì“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2018, 2:14 PM, atnaujinta Jul 22, 2022, 3:19 PM

Grupė, šeštadienį surengusi išankstinę klipo premjerą tik artimiausiems žmonėms ir norėdama skleisti savo muziką plačiau, šiandien klipu dalinasi su visais savo klausytojais. Vaizdo klipas „Mhm“ – lyg istorija, vedanti į tai, kas yra tikroji grupė „jautì“, grojanti meninį / matematinį roką.

Jame netrūksta spontaniškumo, improvizacijos ir impulsyvios nuotaikos. Bežiūrint klipą atrodo, jog kartu su keturiais draugais lakstai po miestą, nešinas idėjų, kurioms ryžtumeisi tikrai ne kiekvieną dieną.

Prie klipo dirbo nedidelė komanda, todėl visos tiek komandinės, tiek individualios idėjos, susidėliojo lyg dėlionė į vieną bendrą paveikslą, kuriame atsispindi stiprus komandinis ryšys. 

„Garsas „mhm” yra universali reakcija į ironiškai nesuderintą mūsų kasdienybę, su kuria susiduria jaunas, kartais perdėtai susirūpinęs žmogus“ - sako grupės nariai. 

Vaikinų ketvertas, pasivadinęs „jautì“, – vaikystės draugai, gerokai išaugę muzikuojančių naujokų kelnes, šiandien su klausytoju bendraujantys atvirai ir betarpiškai. Tačiau jie ne svajokliai romantikai – apžvalgininkai šiuos vaikinus vadina pirmąja math (lt. matematinio) roko grupe šalyje.

„jautì“ grupės darbų sąrašas iš tiesų nemažas. Susibūrę prieš dvejus metus, gyvos muzikos klubo „Tamsta“ organizuojamame jaunų grupių konkurse „Garažas“ 2016 metais laimėjo II vietą, grojo kartu su „ba.“, „Garbanotas Bosistas“. Pernai pavasarį pristatę savo pirmąjį vaizdo klipą dainai “Lonely hope”, daugeliui tapo atpažįstami su kūriniu „Akys“, siekiančiu jau virš 100 tūkstančių peržiūrų „Youtube“ platformoje.

Balandį kultūros bare „Kablys“ apšildė danų grupę „Blue Foundation” - jos pačios pasirinkimu.

Pavasarį išleido savo pirmąjį mini albumą „Gap Year“ ir jį pristatė keturiuose Lietuvos miestuose.

„jautì“ sudalyvavę įvairiuose muzikos festivaliuose – „Granatos Live“, „Galapagai“, „Laisvės piknikas“ „Saulėtosios naktys“, ir „Playground“ festivalyje Latvijoje - subūrė tikrai nemažą gerbėjų armiją.

Pasveikinti su nauju matematiniu kūriniu ir antruoju vaizdo klipu „jautì“ kviečia kovo 8 dieną Vilniuje, gyvos muzikos klube „Tamsta“. 

Vaizdo klipas „Mhm“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.