Albumo apžvalga. Youngr „This Is Not An Album“

Jaunas britų muzikantas Dario Darnellis, pasivadinęs slapyvardžiu Youngr, šįmet Olandijoje pelnė EBBA apdovanojimą, reiškiantį, jog jis yra vienas ryškiausių per pastaruosius metus iškilusių Europos muzikos talentų.

 Youngr.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Youngr.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-16 20:19, atnaujinta 2018-03-16 20:31

Kas yra populiarumas, Dario žino nuo mažens, jo tėvas - devintojo dešimtmečio JAV popžvaigždė, iki dabar aktyviai koncertuojantis dainininkas Kidas Creole. Sūnus (anksčiau su savo broliu grojęs elektroninės muzikos duete „Picture Book“) eina tėvo pėdomis? Ir taip, ir ne.

Youngr yra „žmogus-orkestras“, scenoje stovintis tarp krūvos elektroninių instrumentų ir kuriantis nuotaikingą muziką šokiams. Skambesys - kitoks, nei jo tėvo įrašų prieš tris dešimtmečius, tačiau kai ką, atrodo, Youngr vis dėlto paveldėjo - didžiulį norą, kad visiems būtų linksma.

„This Is Not An Album“ skamba dainos apie vasarą, seksą saulėkaitoje ir kokteilius prie baseino. Paties Youngr balsas yra toks saldus, kad net kai jį apima lengva melancholija (kaip dainoje „What's Next“), ji atrodo apibarstyta cukrumi ir šokolado drožlėmis.

Pasiklausykite dainos „Out Of My System" - kai girdi šį šokių aikštelių hitą, atrodo, kad net Youngr net ir sudaužęs mašiną ar prie kortų stalo pralaimėjęs milijoną eurų būtų patenkintas ir dainuotų, kaip gerai čia viskas susiklostė.

Albumas - smagiai užmaišyta košėje, kurioje yra ir nostalgiškų 90-ųjų hauso garsų, ir pophitų, primenančių Enrique Iglesią, ir net keistas australų grupės „The Temper Trap“ hito „Sweet Disposition“ perdirbinys.

Tai atlikėjas, kuris į save nežiūri pernelyg rimtai, ir net šio albumo iš esmės nevadina albumu - anot jo, tai tiesiog jo muzikinių bandymų rinkinys, ir tiek.

Pagrindinė Youngr misija - paraginti visus, kas nepagailės laiko jo muzikai, leisti laiką nerūpestingai ir į gyvenimą žiūrėti pozityviai. Kartais tai atrodo gana banalu. Bet užgriuvus niūrioms mintims, nusišypsoti visiems yra ne pro šalį.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Youngr perdirbtas „The Temper Trap“ hitas „Sweet Disposition“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.