Penktadienį Vilnių sudrebins didžiausias „Kablio“ pavasario renginys – „Kilpos“

Kovo 23-osios vakarą Vilniaus „Kablys“ pasitiks su „Kilpomis“ – rimčiausiu ir didžiausiu savo pavasario renginiu. Organizatoriai juokauja, kad tai tarsi trys vakarėliai už vieną kainą, ir nesunku pastebėti, kad čia daugiau tiesos, nei juoko. „Kilpos“ susideda iš trijų erdvių, kurių kiekvienoje – vis kitos klubo renginių serijos ambasada. O kokia ambasada be ambasadorių? Jų trys – amerikietis DVS1, britė Debonair ir švedas Seba.

 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
britė Debonair.<br> Organizatorių nuotr.
britė Debonair.<br> Organizatorių nuotr.
 amerikietis DVS1.<br> Organizatorių nuotr.
 amerikietis DVS1.<br> Organizatorių nuotr.
švedas Seba.<br> Organizatorių nuotr.
švedas Seba.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 22, 2018, 11:09 AM

Didžiausioje ir svarbiausioje erdvėje įsikūrė „Hooked On“ su savo šventąja trejybe ir garbingu svečiu iš už Atlanto – DVS1. Nors atlikėjo diskografijoje įrašyti aštuoni leidiniai viniluose, amerikietis save vis tiek pozicionuoja pirmiau kaip didžėjų, o tik tada kaip prodiuserį. Ir čia yra tiesos – juk ne kiekvienas didžėjus gali pasigirti turįs daugiau nei 30 000 vinilų. Beje, DVS1 bendradarbiauja su Ben Klock leidybine bendrove „Klockworks“ bei prižiūri nuosavą „Hush“. Ir nepaisant to, kad gyvena JAV, reziduoja žymiajame Berlyno klube „Berghain“.

Į antrąją erdvę grįžta nereguliari ir gan retai pasirodanti, galbūt netgi ekskliuzyvinė klubo renginių serija „In Gloom“. Čia scenos šviesos kryps į žiniasklaidos numylėtinę britę Debonair, kuriai liaupsių negaili ir populiarusis „The Guardian“, ir specifiniai klubinės auditorijos leidiniai kaip kad „Mixmag“ ar „Dj Mag“. Atlikėja to nusipelnė savo miksais, kuriuose vietos suranda tokie sunkiai apjungiami žanrai kaip techno ir italo disko ar hausas ir postpankas. Šiais ji dalinasi per laidas „NTS radio“, apskritai, ją būtų galima vadinti kertine šio radijo nare, stipriai prisidėjusia prie jo sėkmės.

Paskutinioji, bet tikrai ne prasčiausioji – inteligentiškam dramenbeisui dedikuota „Souled Sessions“ erdvė. Čia atvyksta atmosferinio dramenbeiso pionierius, Švedijos dramenbeiso pionierius ir šiaip dramenbeiso pionierius Seba. Pirmasis atlikėjo kūrinys pasirodė gūdžiais 1995-aisiais – ir nuo tada savo kūryba, organizuotais vakarėliais, kolaboracijomis ir nuosava leidybine bendrove „Secret Operations“ švedas kryptingai formavo atmosferinės žanro atšakos skambesį.

Tad tikrai – trys pilnaverčiai penktadienio vakarėliai, su rimtais svečiais ir vietiniu palaikymu – per vieną naktį, po vienu stogu. „Kablys“ šviesas išjungia, garsą įjungia ir duris atidaro kovo 23 dieną, 22 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.