Albumo apžvalga. Erica Jennings „New Standards“

Tai - jau trečiasis solinis „Skamp“ vokalistės E.Jennings albumas (jei skaičiuosime ir prieš 16 metų išleistą kalėdinių dainų rinkinį). Ir tai – bene labiausiai netikėtas Lietuvoje gyvenančios airės darbas.

Erica Jennings.<br>T.Bauro nuotr.
Erica Jennings.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2018, 6:18 PM, atnaujinta Apr 7, 2018, 6:25 PM

Mes esame įpratę apie ją galvoti kaip apie popdainų atlikėją, bet čia Erica laužo stereotipus. „New Standards“ – Niujorke gyvenančio žinomo prodiuserio Josepho Baldassare'o parašytos džiazo dainos, kurias Erica įrašė kartu su amerikiečių muzikantais.

Pavadinimas „Nauji standartai“ paaiškina albumo turinį. „Standartais“ džiazo pasaulyje vadinami daugybę dešimtmečių išsilaikę, iki šiol atliekami melodingi kūriniai. J.Baldassare'as nusprendė sukurti dešimt naujų dainų, tačiau išlaikydamas senąjį, klasikinį džiazo stilių. Jokių didelių eksperimentų ar keistenybių – tiesiog paprastos, gražios dainos, kurių dauguma neviršija trijų minučių trukmės.

Jei atrodo, kad Erica ir džiazas – vargu ar tinkamas derinys, jums būtina išgirsti tai, ką ji čia dainuoja. Taip, nestebina sudėtingais vokalo viražais ar dainavimo technika, tačiau prieš šių kūrinių jos balsas tinka puikiai.

Nuo smagaus „It's True“ iki švelnios baladės „Ocean Avenue“ - tai jaukumo, ramybės ir paprastumo kupina muzika, įrašyta su tipiška džiazo grupės sudėtimi. Gitara, kontrabosas, mušamieji, kuriuos būgnininkas dažniausiai lengvai liečia šluotelėmis, ir balsas, kurio klausydamasis, regis, matai, kaip Erica šypsosi. Derinys, kuris tobulai tiktų nedideliam džiazo klubui (beje, tokiame Erica Vilniuje ir pristatė šį albumą, nors jo dainos skambėjo ir teatrališkame šou Kongresų rūmuose „Istorijos iš Niujorko“) ar romantiškam vakarui namie prie židinio, puodelyje garuojant arbatai.

Senamadiškas, mielas, išpuoselėtas darbas, kuris, kalbama, greitai turėtų būti išleistas ir vinilo plokštelėje – jai lengvai traškant klausytis bus dar smagiau. Vienintelis priekaištas – trukmė. Vos 25 minutės – šis malonumas ausims pasibaigia gerokai per greitai, bet visada yra mygtukas „pakartoti“.

Įdomus dainininkės posūkis – ir netgi norisi, kad šis eksperimentas nebūtų vienkartinis.

Įvertinimas – 8 iš 10.

Albume skambanti daina „Since You Came To Town“, atlikta Ericos koncerte „Istorijos iš Niujorko“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.