Pergalės nuojauta: ar spalvingoji Netta iš Izraelio pasipuoš „Eurovizijos“ karūna?

Kas šiais metais laimės „Euroviziją“? Izraelyje, kur balandį apsilankė daugiau nei pusė šio sezono dainų konkurso dalyvių, neabejojama – kitais metais jis tikrai vyks Jeruzalėje.

Izraelio vilties vardas – N.Barzilai.<br> R.Zilnio nuotr.
Izraelio vilties vardas – N.Barzilai.<br> R.Zilnio nuotr.
Netta „Eurovizijos“ repeticijoje.<br> A.Puttingo (EBU) nuotr.
Netta „Eurovizijos“ repeticijoje.<br> A.Puttingo (EBU) nuotr.
Netta „Eurovizijos“ užkulisiuose.<br> Th.Hanseso (EBU) nuotr.
Netta „Eurovizijos“ užkulisiuose.<br> Th.Hanseso (EBU) nuotr.
Netta „Eurovizijos“ repeticijoje.<br> A.Puttingo (EBU) nuotr.
Netta „Eurovizijos“ repeticijoje.<br> A.Puttingo (EBU) nuotr.
Netta „Eurovizijos“ repeticijoje.<br> A.Puttingo (EBU) nuotr.
Netta „Eurovizijos“ repeticijoje.<br> A.Puttingo (EBU) nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 2, 2018, 2:26 PM

Jei Lisabonoje gegužės 12-ąją nuskambėtų Europos sprendimas, skelbiantis, kad „Euroviziją“ laimėjo Ieva Zasimauskaitė, tai būtų nuostabi dovana šaliai valstybės atkūrimo šimtmečio proga.

Tokios pat dovanos trokšta ir Izraelis, šįmet minintis valstybės įkūrimo 70-metį ir 20 metų nuo iki šiol naujausios savo pergalės „Eurovizijoje“.

Konkurencija Portugalijos sostinėje užvirs kitą savaitę, bet balandį 25 šalių atlikėjai jau turėjo galimybę pasijusti lyg rimtoje „Eurovizijos“ repeticijoje.

Rabino aikštėje Tel Avive įvyko didelis „eurovizininkų“ koncertas „Israel Calling“.

Jame keliolikos tūkstančių žiūrovų akivaizdoje dainavo ir Lietuvos atstovė, per tris viešnagės dienas spėjusi gerokai susižavėti Izraeliu.

Prodiuserės ir „Eurovizijos“ entuziastės Tali Eshkoli sumanytas, Izraelyje vykstantis renginys įsiliejo į vis gausėjantį išankstinių „Eurovizijos“ koncertų sąrašą.

Tokie renginiai, į kuriuos atvykę artistai prisistato konkurso gerbėjams ir žiniasklaidai, vyksta ir Rygoje, Amsterdame, Londone, Maskvoje, Madride.

Vis dėlto Izraelis šįmet, regis, pranoko visus konkurentus – ir scenos dydžiu, ir susirinkusia keliolikos tūkstančių žiūrovų minia, ir visais renginio užmojais.

Tam yra kelios priežastys – ne tik minima valstybės sukaktis, dėl kurios įvairioms šventėms negailima didelių lėšų, bet ir žaibiškai išaugęs susidomėjimas „Eurovizija“, įkvėptas kalbų apie kone garantuotą būsimą pergalę.

Izraelio vilties vardas – Netta Barzilai. 25-erių dainininkė dar prieš metus dainavo baruose – jos pasiklausyti susirinkdavo keliolika žiūrovų.

Kai laimėjo populiarų muzikinį TV šou, Netta buvo paskelbta šių metų atstove „Eurovizijoje“, o prieš mėnesį pristatyta ir konkursinė daina „Toy“.

Energingas kūrinys – apie moterų savivertę ir pasitikėjimą savimi. „Aš ne tavo žaislas, kvailas bernioke“, – apie ką dainuoja Netta, puikiai supras tūkstančiai merginų visoje Europoje.

Tai tik vienas iš dainos kozirių. Nettos nepavadinsi standartinės išvaizdos gražuole – kai ji dainuoja „pažvelk į mane, aš gražus kūrinys“, ji kalba už visas merginas, kurios bent sykį stovėjo prieš veidrodį ir kompleksavo dėl išvaizdos, lygindamos save su tobulų kūno formų garsenybėmis.

Bene svarbiausia – ši daina apie pasitikėjimą savimi, o Netta sako, kad ji skirta ne tik moterims, bet ir vyrams, kurie atranda savo tikrąjį balsą ir drąsos įgyvendinti sumanymus.

Pridėkite šios merginos virtuoziškus žaidimus balsu ir vokalo nuotrupas sujungiančiu aparatu „looper“ (nors jo pagal „Eurovizijos“ taisykles jai naudoti teoriškai neturėtų būti leista), spalvingą klipą, ir bus aišku, kodėl jis internete jau peržiūrėtas dešimtis milijonų kartų.

„Toy“ – daina, kurios neįmanoma išmesti iš galvos, išgirdus vos kartą, todėl lažybų kontoros gana drąsiai izraelietei prognozuoja pirmąją vietą.

Tiesa, lažybininkai neretai klysta – pernai jie taip pat tvirtai nugalėtojo vardą žadėjo italui Francesco Gabbani, tačiau jis galiausiai liko šeštas.

Bet šiuo metu Izraelyje – tikra manija dėl vos per porą mėnesių išgarsėjusios dainininkės. Tel Avivo aikštėje ji pirmą sykį savo „eurovizinę“ dainą atliko gyvai – to pakako, kad renginys užimtų svarbiausias šalies naujienų portalų pozicijas, o po jo Nettą nuo nusifotografuoti besiveržiančių gerbėjų tektų saugoti būreliui kareivių.

Tiesa, ji elgiasi visai kitaip nei ankstesnių metų Izraelio „eurovizininkai“, tapdavę savotiškais svečių gidais ir stengdavęsi jiems skirti kuo daugiau dėmesio.

Netta nesiveržė bendrauti su kitų šalių atlikėjais, į visus Izraelyje vykusius „eurovizinius“ renginius ateidavo tik trumpam, gauti jos interviu – beveik neįmanoma.

Vieni sako, kad dainininkė tiesiog dar nepripratusi prie dėmesio, kiti – kad išlikti šiek tiek paslaptingai yra jos strategija.

Ir ji, atrodo, veikia. „Apklausiau visus čia atvykusius dainininkus. Iš 25 atlikėjų 23 pasakė, kad konkursą laimės Netta“, – džiaugėsi vienas „Israel Calling“ rengėjų.

I.Zasimauskaitė nebuvo tokia tikra. „Ji – įdomi, tačiau „Eurovizijoje“ būna visko. Nepajutau su ja kokio nors ypatingo ryšio, ji – nedaug bendraujanti. Prisipažinsiu – nesu ta daina taip susižavėjusi, kaip daugelis aplink“, – sakė lietuvė.

Tačiau į „Euroviziją“ Portugalijoje susirinkę žurnalistai Nettos repeticiją įvertino gerai, o ji pusfinalyje pasirodys iškart po mūsų šalies dainininkės – tai pavojaus signalas.

Visi atsakymai bus pateikti kitą savaitę – pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis įvyks gegužės 8-ąją.

„Eurovizinės“ Nettos dainos klipas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.