Muzikos klubas „Tamsta“ skraidina į Havajus ir rengia pirmąjį ukulėlių konkursą

„Tokio konkurso dar nėra buvę nei pas mus, Tamstoje, nei Lietuvoje“, – apie pirmąjį ukulėlių konkursą šalyje pasakoja Ona Skernevičiūtė, „Tamsta“ klubo vadovė. Būtent čia gegužės 16 dieną įvyks pirmasis Lietuvoje tokio pobūdžio konkursas „Virš vaivorykštės“. Registruotis visi norintys kviečiami iki gegužės 6-osios.

 Klubo Tamsta archyvo nuotr.
 Klubo Tamsta archyvo nuotr.
 Klubo Tamsta archyvo nuotr.
 Klubo Tamsta archyvo nuotr.
 Klubo Tamsta archyvo nuotr.
 Klubo Tamsta archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 9, 2018, 2:05 PM

„Virš vaivorykštės“ skirtas skatinti kūrybingumą, nes dauguma pasvajoja užlipti ant scenos, o čia dar gali tai padaryti su ukulėle rankose. Tai – konkursas ne tik muzikantams. Ukulėlė pagarsėjusi kaip greitai valdomas instrumentas, todėl visi, kas jau groja ar vis dar brauko vieną stygą, kviečiami registruotis ir dalyvauti“, – pasakoja „Tamsta“ šeimininkė Ona.

Iš Havajų kilęs instrumentas – nedidelė keturstygė gitara pasaulyje labai išpopuliarėjo prieš keletą metų, internete pasirodžius mėgėjiškiems grojančių ir dainuojančių talentų video. Prie jos populiarumo prisidėjo ir žinomos dainininkės – Zooey Deschanel, Taylor Swift bei Amanda Palmer, per savo pasirodymus grojančios ukulėlėmis. Dar anksčiau ukulėlę į rankas ėmė tokios pasaulinės žvaigždės kaip Joni Mitchell, George Harrison, Marilyn Monroe.

Užsienyje vis dažnėja susibūrimai, kur žmonės susirenka kartu pagroti ukulėle ar sudalyvauti ukulėlių karaokėje. Lietuvoje šio jaukaus instrumento populiarumas dar tik auga. Vienas iš „Tamsta“ klubo tikslų – išpopuliarinti šiltą ukulėlės skambesį mūsų šalyje tiek, kad panašūs renginiai vyktų ir Lietuvoje.

Mielas havajietiškos ukulėlės skambesys neretai klausytoją nukelia į šiltus kraštus. Tokį atsipalaidavusį konkursą gegužės viduryje ir pažada „Tamsta“ klubas. Juolab, kad jo vedėju pasirinktas ne mažiau atsipalaidavęs grupės „Baltasis Kiras“ lyderis, vokalistas ir gitaristas Tautvydas Paulius Augustinas Augustinas.

Konkurse „Virš vaivorykštės“ amžiaus limito nėra, todėl visi, norintys dalyvauti organizatoriams turėtų atsiųsti nuorodą, kur galima išgirsti gyvai ukulėle atliekamą kūrinį (vienam pasirodymui konkurse skirta iki 10 min.). Taip pat – parašyti savo amžių, miestą, kuriame gyvena bei nurodyti kaip planuoja pasirodyti (vieni arba su grupe). Tokių dalyvio anketų, atsiųstų el.paštu konkursas@tamsta.com, laukiama iki gegužės 6 d.

Sužavėjusiems charizma, nuoširdumu ar ukulėlės technika, muzikos klubas „Tamsta“ žada įteikti vertingų prizų. Nugalėtojų laukia naujos ukulėlės, stygų komplektai, o pirmos vietos laimėtojo – ir vokalinis mikrofonas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.