Lietuvos atlikėjų muzika Kinijoje skambės vis dažniau

Lietuvos populiarioji muzika toliau skinasi kelius Kinijoje. Šią savaitę Šanchajuje Lietuvos muzikos verslo asociacija ir kinų inicijuotas „Silk Road“ muzikos aljansas pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią keisis patirtimi, dalyvaus vieni kitų organizuojamuose renginiuose, lietuvių atlikėjai bus kviečiami pasirodyti „Silk Road“ festivalyje.

Lietuvių atlikėjai Kinijoje. 
Lietuvių atlikėjai Kinijoje. 
Lietuvių atlikėjai Kinijoje. 
Lietuvių atlikėjai Kinijoje. 
Lietuvių atlikėjai Kinijoje. 
Lietuvių atlikėjai Kinijoje. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 11, 2018, 12:53 PM

„Šis bendradarbiavimas didina ilgalaikes lietuviškos muzikos perspektyvas Kinijos rinkoje ir padės Lietuvos atlikėjams dažniau šioje šalyje pristatyti savo muziką“, – sakė Lietuvos muzikos verslo asociacijos direktorius Vaidas Stackevičius.

Anot Lietuvos ambasadorės Kinijoje Inos Marčiulionytės, tai yra reikšminga diena Lietuvai ir jos muzikai.

„Lietuva yra šalis, turinti labai senas ir gilias muzikos tradicijas, šalis, kurioje gausu įvairių stilių muzikos. Esu tikra, kad Kinijos publikai patiks Lietuvos grupių muzika ir greitu metu sulauksime bendrų abiejų šalių projektų”, – sveikindama iškilmingo renginio dalyvius, kalbėjo ambasadorė.

Lietuva tapo aštuonioliktąja „Silk Road“ muzikos aljanso nare ir prisijungė prie Kinijos, Japonijos, Tailando, Indijos, Malaizijos, Vokietijos, Gruzijos, Italijos, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Belgijos, Švedijos, Rusijos, Kanados, JAV, Pietų Afrikos Respublikos ir Australijos.

Praėjusių metų gruodį „Silk Road“ festivalis jau buvo pakvietęs dalyvauti lietuvių grupę „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Muzikantų pasirodymas buvo sėkmingas, tarp trylikos valstybių jie užėmė trečią vietą.

„Lietuviška muzika yra labai įdomi, o atlikėjų pasirodymai, kiek teko matyti, profesionalūs. Džiaugiamės šiuo bendradarbiavimu ir sveikiname prisijungus, tai svarbus įvykis abiems pusėms“, – sako „Silk Road“ aljanso vadovas Billas Zangas.

Per pastaruosius dvejus metus Kinijoje koncertus surengė Jurga, „Žalvarinis“, „Sheep Got Waxed“, džiazo muzikantai, o šiuo metu su koncertų turu šioje šalyje lankosi grupė „Colours of Bubbles“.

Lietuvos muzikos prodiuseriai padedami Lietuvos kultūros atašė Kinijoje ir Pietų Korėjoje Agnės Biliūnaitės, pernai ir šiemet taip pat dalyvavo muzikos konferencijoje Pekine, kurios metu užmezgė kontaktus su Kinijos muzikos verslo atstovais. Kinijos profesionalai rugsėjo mėnesį lankėsi ir Vilniuje surengtame festivalyje-konferencijoje „What’s Next in Music?“, kur dalinosi įžvalgomis apie šios šalies rinką ir galimybes.

Trečiadienį Šanchajuje Lietuvos muzikos verslo asociacija pasirašė ketinimų sutartį bendradarbiauti su daugiau kaip šimtą metų gyvuojančia Kinijos leidybos kompanija „China Records Group“ ir dalyvavo vinilo gamyklos UOD atidarymo renginyje.

Vizitas Kinijoje yra Lietuvos muzikos verslo asociacijos įgyvendinamo projekto „Lietuvos muzikos eksporto galimybių plėtra“ dalis, kurį dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?