Žymi Nyderlandų atlikėja Kovacs rudenį koncertuos Vilniuje

Sostinės menų fabrike „Loftas“ koncertuos soulo muzikos stebuklas iš Nyderlandų – Kovacs.

 Kovacs.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Kovacs.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2018, 11:44 AM, atnaujinta Jul 9, 2018, 12:04 PM

Koncerte, kuris įvyks lapkričio 21 dieną, skustagalvė atlikėja pristatys savo naująjį albumą „Cheap Smell“, kuris bus išleistas šių metų rugpjūčio 17 d.

„Aš nenoriu negatyviai kalbėti apie praeitį, - sako Sharon Kovacs, pradėdama atvirai ir nuoširdžiai pasakoti apie savo permainingą gyvenimą. - Aš tik noriu iš jos mokytis“.

Ji daug iš ko mokėsi. Reikėjo nemažai stiprybės, ryžto ir auksinio talento, kad gyvenimo netektis – tėvų meilės stoką, neviltį, išdavystes, narkotikų pražudytus draugus – paverstų pasauline sėkmės istorija.

Per stiprių smūgių ir staigių, netikėtų posūkių kupiną gyvenimą ši skustagalvė mįslė, po purvinu gobtuvu slepianti soulo legendos balsą, nusitiesė savo unikalų taką.

Visa tai atsispindės jos antrajame albume „Cheap Smell“, kuris jau dabar yra kritikų pripažįstamas kaip vienas atviriausių, nuoširdžiausių ir labiausiai įkvepiančių šio dešimtmečio soulo muzikos albumų. 

Kovacs kova už savo išraiškos laisvę prasidėjo dar jaunystėje. Ji užaugo Eindhovene, Nyderlanduose, dainuodama Janis Joplin, Tinos Turner ir Otiso Reddingo dainas. Tėvams nepatiko šis jos pomėgis.

„Mano tėvai niekada manęs nepalaikė, – sako ji. - Mano šeimoje nebuvo muzikantų. Aš turėjau tėvą, bet niekada jo nepažinau. Tėvai man visada liepdavo užsičiaupti, neleisdavo dainuoti. Jie manė, kad aš jiems tik keliu rūpesčius ir trukdau su savo dainavimu“. 

Nei namuose, nei mokyklos grupėse ar talentų šou pasirodymuose Sharon unikalūs gebėjimai nebuvo pripažįstami. Sėkmės ji sulaukė tik baigusi mokyklą ir pradėjusi puoselėti savo niūrią, šviežią, nepagražintą dainavimo manierą. Šiek tiek ją paspalvindama savo mėgstamų atlikėjų, tokių kaip Billie Holiday, Nina Simone, Shirley Bassey, Amy Winehouse, atspalviais, ji dalyvaudavo improvizacinėse „open mike jam“ sesijose, kur jautėsi vertinama.

„Pradžioje aš daugiau orientavausi į roką ar bliuzą, tačiau vėliau susimaišė daug stilių. Dainuodama aš norėjau pasakoti savo istorijas ir jausmus. Būtent tai mane paskatino kurti muziką ir nuo scenos dalintis ja su žmonėmis, kurie man buvo lyg šeima“. 

Vietiniai gerbėjai paskatino ją studijuoti vietiniame muzikos koledže, kuris vadinosi "Rock City Institute". Tačiau ir čia Kovacs nebuvo lengva.

„Aš turėjau problemų su mokytojais, kurie man sakydavo, jog turiu palikti mokyklą, nes mano balsas čia per prastas. Ir aš tikrai nebuvau lengva studentė. Tačiau tuo pat metu jie man sakydavo, kad tiesiog eičiau savo keliu“, - prisimena atlikėja.

2013 m. Kovacs susipažino su prodiuseriu Oscaru Hollemanu. Pakerėtas jos balso, Oscaras surado investuotojų ir išleido debiutinę dainą „My Love“, kuri tapo labai populiari visoje Europoje. Ši daina galėjo tapti filmo apie Džeimsą Bondą garso takeliu, jei ne Kovacs tekstas apie pražūtingą kerštą ir aštrios užuominos apie viskį ir kokainą. Po šios dainos sėkmės Kovacs pasirašė sutartį su "Warner Music" ir 2015 m. išleido debiutinį albumą „Shades of Black“.

Albumas tapo populiariausiu Nyderlanduose bei pakliuvo į populiariausių sąrašus visoje Europoje. Kovacs buvo pakviesta groti į didžiausius muzikos festivalius, tokius kaip "Glastonbury", "Sziget", "Pinkpop", "Rock Werchter". Jų metu dainininkė susidūrė su savo baimėmis.

„Aš buvau labai drovi. Stovėjau prieš keturiasdešimties tūkstančių žmonių minią ir negalėjau pajudėti. Tam, kad jausčiausi jaukiau, į sceną susitempiau viską iš savo namų kambario“. 

Naujasis jos darbas „Cheap Smell“ – tai gydantis albumas, tai kelionė po emocinius Kovacs griuvėsius, bandant iš jų pastatyti kažką pozityvaus.

„Nuo šiol esu pakankamai geroje situacijoje. Mane supa mylimi ir mylintys žmonės. Šis albumas man padėjo būti daug laimingesnei. Aš daug sužinojau apie save ir dabar savo veikloje daug labiau pasitikiu savimi“, - sako atlikėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.