Pristatomas naujas muzikinis projektas – „Džemas ant Bliuzo suoliuko“

Legendinis festivalis „Bliuzo naktys“ turi savo senąją tradiciją: pasibaigus oficialiai programai, muzikantai susiburia „padžeminti“, – sumeta į vieną puodą visus savo talentus ir kartu verda bliuzą. Festivalio organizatorius, gitaristas Algirdas Barniškis-Blėka pradeda naują muzikinį projektą, o su juo – ir naująją „džemo“ tradiciją.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-28 16:59

„Džemas ant Bliuzo suoliuko“ – tai įtraukiančios „jam sessions“ improvizacijos. Susitikimai su įvairių žanrų muzikos atlikėjais, įvykstantys kavinėse, biuruose, gamtoje, festivalių užkulisiuose. Istorijos ir bliuzas gula ant keliaujančio, „paveldėto“ suoliuko, kuriam – beveik 100 metų. Sesijos filmuojamos be specialaus įgarsinimo ar apšvietimo, dalyvauja tik kelios dekoracijos, instrumentai ir galbūt vienas kitas atsitiktinis žiūrovas.

„Idėja „džeminti“ ant suoliuko su įvairių žanrų atstovais, kartu pasišnekant apie gyvenimą, muziką, gimė natūraliai. „Džemas“ yra muzikantų gyvenimo desertas… O bliuzas yra visa ko pradininkas – vienintelis toks, su kuriuo niekas nesigin

ija, nes visi nuo jo pradėjo savo muzikos kelią. Juk pirmi trys akordai yra bliuzo pagrindas ir pradžių pradžia. Visa muzika – ir rokas, ir popsas, ir r’n’b prasidėjo būtent nuo bliuzo, – kalbėjo A. Barniškis-Blėka. – Lietuvos festivaliai po atviru dangumi irgi išaugo iš festivalio „Bliuzo naktys“ – pirmojo open air‘o, kuris vyksta jau 27 metus. Tačiau bliuzas nėra praeitis, jis visada šalia. Tai ir sena, ir nauja. Ir vakar, ir poryt. Ir juoda, ir balta. Netgi, sakyčiau, bliuzas yra nauja juoda! Labai tikiuosi, kad būtent toks formatas – „džemas“ padės žmonėms atrasti ne tik pačius muzikantus, bet ir bliuzo muzikos įvairovę. Ar gali būti bliuzas – madinga muzika? Aš galvoju, kad taip.“

Vienas pirmųjų, prisėdusių ant Bliuzo suoliuko – Justinas Jarutis. Vasaros naktis, lieptas ant ežero, laužas, automobilių šviesomis apšviesta dviejų kvadratinių metrų „filmavimo aikštelė“ ir nuoširdusis Justinas, papasakojęs apie banglenčių stakles, apie vinilus, su kuriais užaugo tėvų namuose. Ir apie savo dainos „Tell Me Your Story“ klipo filmavimo užkulisius, – epizodą, kai su gitara elgėsi ne itin mandagiai, bet vėliau instrumentą išglostė, suklijavo ir pardavė.

Visas pokalbis kartu su muzika atsidūrė oficialiame „Džemas ant Bliuzo suoliuko“ kanale Youtube ir naujajame Facebook profilyje, kurį nuolat papildys nauji susitikimai ir įdomios pažintys.

„Džemas ant Bliuzo suoliuko“ vaizdo metraštyje – ir vasarą Varniuose nufilmuotas mini „jam session“ su garsiuoju bliuzmenu iš Valstijų, pastarųjų „Bliuzo naktų“ headliner’iu – Sugaray Rayfordu ir jo fantastišku gitaristu Gino. Galimybė kartu pagroti su tokio lygio žvaigždėmis – ypatingas Fortūnos šypsnis. O ir pokalbis terasoje – išliksiantis ilgam. „Bliuzas gali būti viskas – pyktis, aistra, baimė. Svarbiausia, ar gali tai ištraukti iš savo širdies“, – sakė Sugaray, turėjęs itin sunkią, net dramatišką vaikystę, bet išaugęs labai pozityviu ir galingu, plačios šypsenos ir didelės širdies žmogumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.