Albumo apžvalga. „No Real Pioneers“ „No Real Friends“

Iš Alytaus kilusi grupė „No Real Pioneers“ per aštuonerius metus pamažu tapo vienais ryškiausių Lietuvos pogrindžio muzikos veikėjų.

„No Real Pioneers“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„No Real Pioneers“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Albumo viršelis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Albumo viršelis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 21, 2019, 5:42 PM, atnaujinta Jan 21, 2019, 5:49 PM

Postroko, rėksmingo „screamo“ žanro kokteilį plakanti trijulė iki šiol buvo išleidusi kelis minialbumus, o šią vasarą pribrendo ir pirmajam pilnos trukmės savo darbui. Beje, išleistam leidyklos „Zona“ – padedant muzikos verslo veteranui, vienam garsiausių Lietuvos alternatyvios muzikos entuziastų Dovydui Bluvšteinui.

Albumo pristatymo koncertas įvyko Anykščiuose – festivalyje „Devilstone“. Itin tinkama vieta, kurioje renkasi įvairių alternatyvos žanrų gerbėjai. Mat ir pačius „No Real Pioneers“ padėti į vieno stiliaus lentyną neįmanoma.

Kartais jie atrodo isteriškai agresyvūs - ypač, žinoma, dėl Gabrieliaus Baranausko vokalo manieros, nepatyrusiems klausytojams sukelsiančios minčių, kad jam po šio albumo prireikė balso stygų operacijos.

„Home“, „Goodbye“, „Song Of Sirens“ – Gabrielius čia klykia ir kriokia taip, lyg jam po nagais kištų elektros laidus, bet toks jau būtinas „screamo“ žanro atributas. Kaip uraganas užgriūvantys būgnų ir gitarų garsai per pirmus kelis kūrinius sukuria įspūdį, kad atsikvėpti viso to klausantis nepavyks, tačiau tada viskas radikaliai pasikeičia.

Instrumentinis intarpas „Interlude“ yra švelnus ir net svajingas, o po jo sekantis „Holding“ – tobulai postroko stilistiką atspindintis, į nerimo ir gedulo nuotaiką įvedantis kūrinys.

Albumo pabaigoje vėl pereinama prie agresijos ir nevilties, bet tada jau būni įsitikinęs – „No Real Pioneers“ yra kur kas įvairesnę muziką grojanti grupė, nei gali pasirodyti, išgirdus vieną kūrinį internete.

Tiesa, beveik visi kūriniai laikosi panašios formulės – greitėjantis ir lėtėjantis tempas, riksmai kontrastuoja su ramesnėmis sekundėmis. Ir taip, tai – muzika labai nedidelei, ekstremalių garsų nebijančiai auditorijai. Bet kūrybingumo ir įdomiai sugrotų natų čia tikrai pakanka.

Įvertinimas – 8 iš 10.

Kūrinys "Release The Night":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.