Žinomi žmonės išsakė nuomonę apie pirmąjį „Eurovizijos“ pusfinalį: pažėrė ir kritikos

Antradienio vakarą visas pasaulis stebėjo pirmąjį „Eurovizijos“ pusfinalį. Tel Avive vykusiame vieno didžiausių Senojo žemyno muzikos renginių pusfinalyje pasirodė 17 šalių atstovai.

 Dovilė Filmanavičiūtė - Miss Sheep, Vytenis Pauliukaitis, Vaidotas Baumila. Jurga Klimaitė - Riebling. <br> LR archyvo nuotr.
 Dovilė Filmanavičiūtė - Miss Sheep, Vytenis Pauliukaitis, Vaidotas Baumila. Jurga Klimaitė - Riebling. <br> LR archyvo nuotr.
 Jurga Klimaitė - Riebling.<br> LR archyvo nuotr.
 Jurga Klimaitė - Riebling.<br> LR archyvo nuotr.
 Dovilė Filmanavičiūtė - Miss Sheep.<br> LR archyvo nuotr.
 Dovilė Filmanavičiūtė - Miss Sheep.<br> LR archyvo nuotr.
 Vaidotas Baumila.<br> LR archyvo nuotr.
 Vaidotas Baumila.<br> LR archyvo nuotr.
 Vytenis Pauliukaitis.<br> LR archyvo nuotr.
 Vytenis Pauliukaitis.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 15, 2019, 1:04 PM, atnaujinta May 15, 2019, 3:11 PM

Iš jų dešimt šalių atlikėjai pateko į didįjį finalą. Tai – Graikijos, Baltarusijos, Serbijos, Kipro, Estijos, Čekijos, Australijos, Islandijos, San Marino, Slovėnijos. 

Tačiau likusių septynių šalių atlikėjams nepasisekė. Jie kelionę į „Eurovizijos“ finalą užbaigė. Tai – Juodkalnijos, Suomijos, Lenkijos, Vengrijos, Belgijos, Gruzijos bei Portugalijos atlikėjai.

Šį pusfinalį stebėjo ir naujienų portalui lrytas.lt vertino žinomi mūsų šalies žmonės. Vienas iš jų – 2015-aisiais Lietuvai atstovavęs atlikėjas Vaidas Baumila. Dainininkas tikino pusfinalio nuodugniai nestebėjęs, tačiau sužinojęs, jog jo favoritai pateko, džiaugėsi.

„Čekai pateko, aš labai džiaugiuosi. Man visuomet žavu stebėti „Euroviziją“ iš techninės pusės. Kasmet būna įdomu stebėti, kaip keičiasi scena ir vizualizacijos, o šiemet jos atrodė išties puikiai. Tačiau kai kurie pasirodymai vokalo prasme buvo nekokie. Galbūt visa tai padarė jaudulys.

Tiesa, nors visi kritikavo portugalą, man jis labai patiko. Buvo labai geras pasirodymas. Taip pat išskirčiau lenkų ir islandų pasirodymus, kurie buvo labai originalūs“, – pirmąjį pusfinalį lrytas.lt komentavo dainininkas.

Šis grandiozinis muzikos renginys patiko ir režisieriui Vyteniui Pauliukaičiui. Pasiteiravus jo nuomonės, vyras džiaugėsi dėl puikių ir kvapą gniaužiančių pasirodymų vizualizacijų.

„Pristatantys klipai ir vizualizacijos išties buvo puikios. Taip pat patiko, jog vedėjai šį kartą nepliauškė niekų, jų buvo mažai. Taip ir turi būti kiekviename „Eurovizijos“ renginyje“, – džiaugėsi režisierius.

Tiesa, kiti pirmąjį pusfinalį vertino šiek tiek kritiškiau. Dainininkę reklamos specialistę Dovilę Filmanavičiūtę-Miss Sheep pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis nuvylė.

„Pirmasis pusfinalis man pasirodė labai silpnas ir net, sakyčiau, komiškas. Tokia kelionė laiku ne pačia smagiausia prasme. Labai patiko Belgijos daina, skauda širdį, kad vokalo požiūriu nepasisekė tiek, jog Europa nusprendė – jokio finalo. Džiaugiuosi už estą, tikėjau čekais. Mano asmeniniai favoritai – islandai. Nuoširdžiai prajuokino Australija.

Scenografija buvo tokia „nurauta“, kad ta beskonybė į pabaigą jau atrodė kietai! Tikėjausi, kad į finalą keliaus. Tikėjausi ir Lenkijos. Deja, kaimynai liko už borto. Apie San Mariną šiandien kalba turbūt visas žemynas. Toks geras tetos baliukas! Net šakočio užsimaniau. Na, o visa kita – nuobodu, šabloniška, neįsimintina...“ – dėstė moteris.

Savo nuomonę socialinio tinklo paskyroje išsakė ir viešųjų ryšių specialistė Jurga Klimaitė-Riebling. Šis „Eurovizijos“ pusfinalis jai taip pat pasirodė silpnas.

„Įsivaizduokime olimpines žaidynes, į kurias suvažiuoja ne geriausi planetos sportininkai, bet tie, kurie savo pasirinktoje rungtyje gali kuo nors nustebinti. Ne superiniu talentu, ne kasdieniu prakaitu mirkomu profesionalumu, bet kokiu nors cirkeliu.

Pagal senojo klajoklių cirko schemą arenoje turi būti pustrečio metro ūgio svirdulys, barzdota moteris, žmogus persuktu liemeniu, mažaūgis, dvasias kalbinanti aiškiaregė, kardų rijikas ir dar keli frykai.

Gali būti ir pora talentingų akrobatų, kurie be jokių apsaugų vaikšto lynais palapinės palubėse, bet jų pasirodymo esmė – ne „kaip kietai balansuoja ant lyno“, bet „gal pasiseks pamatyti, kaip nukris“. Tai šitokios olimpinės žaidynės iš esmės ir yra „Eurovizija“.

Bent jau pirmasis jos pusfinalis vakar visus paliko be žado, nes įžūliai apnuogino Europos šou verslo žaizdas. Kūrybinę krizę. Populiariosios muzikos industrijos depresiją.

Periferijoje nieko žavingo. Nieko romantiško. Nieko labai gaivaus. Nieko įdomaus. Tik kažkoks, tipo, maištas, tipo, estrada, tipo, folkloras, tipo, choreografija, tipo, režisūriniai sprendimai, tipo, gėjų Naujieji metai, tipo, nedaug pas mus San Marine žmonių, ką turim, iš to ir renkame. Haštagas bepaticiu žiūrint tokį šou tiesiog neįmanomas.

Nes tai – net ne menas, kuriam šiaip jau viskas atleidžiama, nes niekas neprivalo jo suprasti, o kuo karštesnė reakcija, tuo geriau. Tai net ne „aj, na, truputį nepavyko, labai čia“. Tai tiesiog bezdarių šou. Svarbiausio Europos dainų konkurso diskreditacija. Kaip gerai pastebėjo Mindaugas Meškauskas, gal tai kažkokia nepavykusi „Eurovizija“, kuri kažkada buvo nukišta į stalčių kaip niekam tinkama, o dabar kažkodėl ištraukta ir parodyta.

Net ir šou vedėjai – atrodo, jie kalba pagal scenarijų, kuris buvo sukurtas festivalio „Juokis 2001“ laureatų. O, Dieve, kaip ilgiuosi švedų Petros!

Labai gaila, bet šitas šou buvo pati blogiausia žodžio „šou“ ekranizacija.

Pripažįstu, tai vis dar yra pramoga, sutraukianti dešimtis milijonų prie ekranų. Na, senas cirkas irgi surinkdavo pilną turgaus aikštę.

Bet man nuoširdžiai gaila visų tų investicijų į šį renginį. Nes su nedidelėmis išlygomis bent jau pirmasis pusfinalis buvo fiasko.

Na, palaukime ketvirtadienio. Bent jau Lietuvai jame atstovaus atlikėjas, kuris turi viską, ko reikia, – širdį ir talentą. Ir jo daina puiki. Visiškai dzin, ką jis vilkės. Sėkmės tau, Jurijau Veklenko!“ – feisbuko pakyroje nuomone pasidalijo moteris.

Primename, jog šių metų Lietuvos atstovo J.Veklenko (28 m.) daina „Run with the Lions“ skambės antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje. Gegužės 16-ąją atlikėjas pasirodys 12-as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.