Šiauliečiai nustebins – kovo 11-ajai ruošia unikalų muzikinį spektaklį

2020 m. kovo 11 d., trečiadienį, 14 val. Šiaulių arenoje (J. Jablonskio g. 16) vyks Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai skirtas muzikinis spektaklis „Gimiau pačiu laiku“.

Grupė „Vairas“.<br>Archyvo nuotr.
Grupė „Vairas“.<br>Archyvo nuotr.
Deimantė Bačiulė.<br>Kęstučio Šalčio nuotr.
Deimantė Bačiulė.<br>Kęstučio Šalčio nuotr.
Grupė „Bix“.<br>Archyvo nuotr.
Grupė „Bix“.<br>Archyvo nuotr.
Lina Jankauskaitė-Peleckienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Lina Jankauskaitė-Peleckienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Sigitas Jakubauskas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Sigitas Jakubauskas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 26, 2020, 4:30 PM, atnaujinta Feb 27, 2020, 8:25 AM

Šiaulių kultūros centro kuriamas projektas suburs bendroje scenoje ne tik vaikų ir suaugusių mėgėjų meno kolektyvus, profesionalius aktorius, bet ir garsius šalies atlikėjus, kurie savo kūrybą pradėjo ar tebevysto Šiauliuose.

Miuziklas, kokio Šiauliai dar neregėjo, pakerės jautria, asmeniškai daugelio išgyventa istorija, ragins atpažinti bei atrasti save, primins pastarojo trisdešimtmečio istoriją.

Rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė, organizatorius – Šiaulių kultūros centras, partnerė – Šiaulių arena.

Įėjimas tik su kvietimais.

Kvietimus  galima įsigyti „Ticket Market“ kasose ir internetu www.ticketmarket.lt. Pasiimant kvietimą taikomas 1 Eur administracinis Šiaulių arenos mokestis.

Šiaulių miesto savivaldybės Žmonių gerovės ir ugdymo departamento direktorė Asta Lesauskienė neslepia, kad džiaugiasi kuriamu miuziklu ir šiauliečių entuziazmu: „Šiaulių miesto menininkai, kūrėjai, muzikantai bei aktoriai visada buvo laisvės ir pilietiškumo vėliavnešiai: tiek 90-aisiais, kai Lietuva siekė atkurti nepriklausomybę, tiek vėlesniais metais.

Šiaulių kultūros centro kuriamas miuziklas tik patvirtina šią žinią, todėl tikiu, kad ši sveikintina idėja duos puikių vaisių ir visus maloniai pradžiugins tokią svarbią Lietuvai dieną.“

„Minint Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, norėjome sukurti naują, netikėtą ir specialiai šiauliečiams skirtą kultūrinį produktą.

Džiaugiuosi, kad kilusi idėja, kuri tuo pat metu atrodė ir utopinė, ir visai žemiška, įgauna prasmę, o geranoriškas atlikėjų, menininkų, kūrėjų įsitraukimas tik sustiprino mūsų iškeltą idėją ir sudarė galimybes ją visiškai įgyvendinti.

Viliuosi, kad šiauliečiams patiks mūsų sumanymas, kuris leis įsimintinai atšvęsti svarbią dieną“, – teigia Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.

Pasak organizatorių, kuriamo muzikinio spektaklio dėmesio centre – jauni žmonės ir jų gyvenimai.

„Tai šiauliečiai, kurie 1990-aisiais buvo dar vaikai, tai tie patys optimistiškai nusiteikę jaunuoliai šaltais 2000-aisiais, o šiandien tai tėvai, mokytojai, menininkai – savo, savo miesto, savo šalies naujos istorijos kūrėjai.

Miuziklo dramaturgija gana schematiška, apimanti 1990–2020 m. svarbiausius įvykius ir leidžianti stebėti, kaip keitėsi Šiauliai, Lietuva per trisdešimt Nepriklausomybės metų.

Miuziklas prikels kiek į užmarštį nuėjusią, tačiau dar visai neseną praeitį, ragins rodomuose įvykiuose atpažinti save“, – sako miuziklo režisierė ir scenarijaus autorė, Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyriaus vedėja Lina Jankauskaitė-Peleckienė.

Lygiaverčiu miuziklo personažu taps muzika, kuri spektaklyje jungs scenas ir užpildys neišsakytas personažų mintis.

Muzikiniame spektaklyje pasirodysianti grupė BIX neslepia, kad su Šiauliais juos sieja istorija ir malonūs prisiminimai.

„Už laisvę ir nepriklausomybę kovojome kartu. Ir mums tai brangiausia. Atėjo laikas garsiai ir linksmai atšvęsti! Grupei „Bix“ Šiauliai yra laisvės miestas.

Čia grupė gimė ir subrendo, kad galėtų skleisti saviraiškos laisvės jausmą“, – tvirtina grupės nariai.

Savo garsiausius kūrinius, miuziklo metu skambėsiančius visai kitaip, drauge su Šiaulių kameriniu orkestru (meno vad. Vilhelmas Čepinskis) ir Šiaulių bigbendu (meno vad. Raitis Ašmanis) atliks grupės BIX, „Vairas“, „Colours of Bubbles“, „Kitava“, „Kieno mishke kankorėzhiai“, Laura Remeikienė ir ansamblis „Jonis“.

Pagrindiniai miuziklo personažų vaidmenys patikėti Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktoriams Severinui Norgailai, Daliui Jančiauskui, Danguolei Petraitytei ir Sigitui Jakubauskui.

Daugiau nei 40 metų Šiauliuose gyvenantis aktorius Sigitas Jakubauskas tvirtina, kad tik itin retais atvejais į tokius unikalius renginius kviečiami šiauliečiai, nes paprastai tik „atėjūnai“.

„Smagu bendrauti su Šiauliuose arba Šiauliams kuriančiais aktoriais, muzikantais, dainininkais. Bus malonu padovanoti gražų renginį“, – sako S.Jakubauskas.

Scenoje pasirodys ir aktorių atranką laimėjęs jaunasis aktorius Žygimantas Vozgirdas, drauge su Benu Vasiliausku, Adomu Lomeika, Jogaila Girkantu ir Monika Paraugyte.

Pasak miuziklo choreografo Mindaugo Kosaičio, masinėse scenose vaidins, šoks ir dainuos daugiau kaip 100 žmonių.

Į sceną lips Šiaulių kultūros centro mėgėjų meno kolektyvai: teatro studija „Gūžta“ (meno vad. Lina Jankauskaitė-Peleckienė), choreografijos studija „Aušrelė“ (meno vad. Mindaugas Kosaitis), jaunimo kamerinis choras „Atžalynas“ (meno vad. Mindaugas Žalalis), Šiaulių universiteto gimnazijos mišrus choras „Poco“ (vad. Rasa Stoškuvienė).

Organizatoriai atskleidžia, kad svarbius istorinius Šiaulių įvykius, kurių savo kalbomis ir masiniais šokiais neparodys aktoriai, atskleis vizualizacijos, kuriose persipins nuotraukos ir vaizdo įrašų ištraukos iš įvairių kultūrinių renginių, mitingų, sporto žaidynių.

„Istorinės medžiagos perteikimas vaizdais labai praturtins spektaklį ir dar labiau sustiprins vis iškylančius prisiminimus.

Vaizdais atskleidime pačius įsimintiniausius trisdešimtmečio momentus ir nubrėšime chronologišką istorinių įvykių seką“, – sakė L.Jankauskaitė-Peleckienė.

Muzikinis spektaklis „Gimiau pačiu laiku“ vainikuos šventinę dieną.

Prieš jį vyks iškilminga vėliavos pakėlimo ceremonija, trispalvės žygis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.