Įkvėpta vasariškos magijos grupė „Still Runners“ išleidžia naują dainą

Muzikos grupė „Still Runners“ šį ketvirtadienį išleido pirmąją, visų trijų grupės narių atliekamą lietuvišką dainą „Saule“. Anot atlikėjų, tai daina, kurią reikia ne tik išgirsti, bet ir pajausti visa širdimi.

Grupė „Still Runners“.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Grupė „Still Runners“.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Grupė „Still Runners“.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Grupė „Still Runners“.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 26, 2022, 12:03 PM

Roko grupę „Still Runners“ sudaro 3 vaikinai: Matas Srėbalius, Audrius Pakšys ir Daumantas Lukošiūnas. Atlikėjai gerai žinomi kaip „Lietuvos balsas. Kartos“ finalo dalyviai. Jie jau turi įrašę daugiau nei 11 dainų, bet kaip teigia grupės nariai, dar ne visos yra sugrotos.

Nauja daina „Saule“ gimė netikėtą karštą vasaros popietę, iš jausmo žemiškiems ir paprastiems dalykams, kurie nutinka kasdieniame gyvenime. Pirmieji akordai buvo sugroti per pirmąsias 10 minučių, o pati daina savo vietą repertuare atrado po kelių savaičių.

„Vasara. Susiklostė tam tikros aplinkybės. Buvo gražus oras. Šilta, gaivi vasariška diena. Pasiėmus gitarą, pirštai patys pradėjo groti, išgirdus grojimą, burna pati pradėjo niūniuoti“, – mintimis dalijosi grupės narys Matas.

Pojūtis – kūrybos variklis

Pasak grupės narių, kurti muziką įkvepia pats gyvenimas, įvykiai, žmonės. Atliekant šią dainą, užplūsta skirtingos emocijos. Grupės atlikėjai įsitikinę, kad daina suteiks ramybės, laisvės ir energijos pojūtį kiekvienam.

„Kaip sako mūsų grupės narys Audrius, kūryba įvyksta prieš suvokimo ribą. Manau, kad pati geriausia ir tyriausia kūryba būna ta, kurios tu neteisi ir neanalizuoji. Tai, ką jauti – sugroji, ar užrašai ant lapo. Ir tai, ką jauti, nebūtinai turi turėti mintį. Ką aš jaučiu grodamas šitą dainą? Gal ir naiviai nuskambės, bet dėkingumą.“, – atvirauja atlikėjas Matas.

Grupės narys Daumantas Lukošiūnas taip pat atvirai pasidalina, kokius jausmus ši daina sukelia jam. „Kokias nors eilutes, ar mintis galima interpretuoti savaip, pagal savo gyvenimą ir perspektyvą. Ir tai suteikia laisvės... Na, o man asmeniškai, tai apie laisvę, platumą ir ramybę, – teigia jis.

Atskleidė užkulisių paslaptis

Atlikėjai atvirauja, kad tekstą parašyti nebuvo lengva. Ilgai teko ieškoti, kas tiktų priedainiui ir kaip į visumą sujungti atskiras kūrinio dalis. „Pradėjus įrašinėti, domėjomės kur darysim masteringą. Siuntėme į vieną kiečiausių masteringo įmonių pasaulyje Amerikoje, tačiau pasilikome prie mūsų kolegos Šaruno Vaidochovičiaus. Jis įsijautė ir gerai suprato kaip mes norime skambėti“ , – sako Daumantas.

Naujos dainos „Saule“ klipo filmavimui pasirinko ypatingą vietą

„Still Runners“ grupė dainą įrašė studijoje „Muzikinis Cechas.“. Jų vaizdo klipą režisavo Solveiga Zubrickienė kartu su savo komanda. Operatoriaus vaidmenį atliko Tomas Ramanauskas ir Hubertas Čelutka, įvaizdį kūrė grimo meistrė Brigita Stelmokė, o plaukų stilistiką parinko Dovilė Andriulionytė.

Vieta klipo filmavimui buvo pasirinkta atsitiktinai, aplankant visus Lietuvos kampelius, bet, kaip teigia atlikėjai, daina pati pasirinko, kurioje vietoje bus filmuojamas klipas.

„Šį kartą daina būdama lietuviška prašėsi būti filmuojama Lietuvoje. Aplankėme nemažai vietų ir pasirinkome tokią, kuri labiausiai atitiko dainos energetiką. Vaizdo klipą filmavome ant stogo, ten matėsi Vilniaus Šilumos Tinklų kaminai ir vamzdžiai. Leidžiantis saulei vaizdas buvo gražus ir gilus. Matėsi vasarojantis Vilnius. Visas tas peizažas puikiai atspindėjo dainos emociją“, – pasakoja atlikėjas Matas.

Naują grupės dainą išgirsti gyvai bus galima Sostinės Dienose vyksiančiame koncerte, rugsėjo 2 dieną, 21 val, Kudirkos aikštėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.