Vilniuje koncertą surengs viena įdomiausių Estijos grupių „Puuluup“

Lietuvoje koncertą surengs viena įdomiausių šiandieninių Estijos grupių „Puuluup“. Estų duetas išsiskiria ekscentriškumu, unikaliu muzikos instrumento pasirinkimu ir išskirtiniu stiliumi. „Puuluup“ koncertas įvyks vasario 24 dieną sostinės muzikos klube „Tamsta“.

 Vilniuje koncertą surengs viena įdomiausių Estijos grupių „Puuluup“.
 Vilniuje koncertą surengs viena įdomiausių Estijos grupių „Puuluup“.
 Vilniuje koncertą surengs viena įdomiausių Estijos grupių „Puuluup“.
 Vilniuje koncertą surengs viena įdomiausių Estijos grupių „Puuluup“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 24, 2023, 11:29 AM

Žiūrovų dėmesį scenoje prikaustanti grupė pirmą kartą Lietuvoje pasirodė praėjusių metų rugsėjį muzikos festivalyje „What‘s Next in Music?“. O kitą mėnesį į Vilnių sugrįšiantys „Puuluup“ surengs savo pirmąjį solinį koncertą Lietuvoje.

Muzikantų kolektyvas susibūrė 2014 metais, išleido tris albumus ir jau spėjo laimėti visus pagrindinius muzikos apdovanojimus gimtojoje Estijoje.

Grupę įkūrė Ramo Tederis ir Marko Veissonas. Ramo Tederis yra multiinstrumentalistas ir „loop“ muzikos pradininkas Estijoje, šiuos įgūdžius ištobulinęs per 20 metų. Kitas „Puuluup“ narys Marko Veissonas – antropologas, dirbęs Ganoje. Pastarojo meilė Vakarų Afrikos muzikai turėjo įtakos ir „Puuluup“ stiliui.

Ekscentriškas muzikos kolektyvas „Puuluup“ savo muzikos stilių įvardina kaip „neo-zombie-post-folk“. „Puuluup“ kūrinius atlieka šiandien unikaliais laikomais instrumentais – talharpomis. Tai – senovinės lyros, kurios buvo populiarios Šiaurės Europoje nuo ankstyvųjų viduramžių.

„Puuluup“ atgaivino šį Vakarų Estijos salose iki XX amžiaus pradžios skambėjusį instrumentą ir netgi atvedė jį į šiuolaikinės muzikos scenas Estijoje, Šiaurės Amerikoje ir Azijoje. Išlaikydami autentišką istorinio instrumento garsą, „Puuluup“ jo muziką derina su kitais garso efektais, alternatyviomis perkusijos technikomis, elektroniškai sustiprintais aidais ir vokalu.

Ne mažiau išradingi nei grupės atliekama muzika, „Puuluup“ taip pat žaidžia ir eksperimentuoja su dainų žodžiais, kartais net kurdami savo naują kalbą ir žodžius, todėl estų kalbos išmanymas klausantis šios grupės yra nė kiek nereikalingas. Jų muziką įkvepia Estijos salos Vormsi naktys, tramvajaus garsai, Antonio Vivaldi ir nekasdieniai gyvenimo siužetai.

Gyvuose pasirodymuose grupė taip pat stebina ir netikėta scenos kalba, choreografija, interakcijomis su žiūrovais ir savo klausytojų niekada nepalieka abejingų.

Estijoje ypač populiarus duetas dėl savo unikalaus požiūrio muziką ir tradicinį instrumentą pelnė ne vieną muzikos apdovanojimą, įskaitant geriausios grupės, geriausio kolektyvo, geriausio albumo apdovanojimus.

Grupė taip pat išsiskiria meniškais vaizdo klipais, kurie pelnė apdovanojimus ir filmų festivaliuose. Daug už Estijos koncertuojančios grupės „Puuluup“ populiarumas sparčiai auga ir užsienyje, grupė surengė koncertų turus Kanadoje, Čilėje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Ukrainoje ir Taivane.

Pirmasis estų grupės „Puuluup“ solinis koncertas Lietuvoje vyks vasario 24 dieną Vilniuje, muzikos klube „Tamsta“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.