„Eurovizijos“ fanai pakraupę neadekvačiomis bilietų perpardavinėtojų kainomis: konkurso finalas – už daugiau nei 11 tūkst. eurų

67-ojo „Eurovizijos“ dainų konkurso šeimininku tapęs Liverpulis (Jungtinė Karalystė) gegužės 9–13 dienomis ruošiasi priimti daugybę muzikos gerbėjų – visi bilietai į konkurso pusfinalius buvo išgraibstyti per 90 minučių, į finalą – vos per pusvalandį. Deja, bilietus įsigyti pavyko ne visiems – nespėję to padaryti skundžiasi chaotišku bilietų pirkimo procesu bei neadekvačiomis perpardavinėtojų kainomis, kurios siekia daugiau nei 13 tūkst. eurų.

 Eurovizijos logotipas.<br> ZEUS/Scanpix nuotr.
 Eurovizijos logotipas.<br> ZEUS/Scanpix nuotr.
 Eurovizijos logotipas.<br> ZEUS/Scanpix nuotr.
 Eurovizijos logotipas.<br> ZEUS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 14, 2023, 9:50 AM, atnaujinta Mar 14, 2023, 10:38 AM

„Bilietus bandę įsigyti žmonės susidūrė su nesklandumais – vieniems internetinė svetainė užstrigo, kitiems ekrane atsirado lentelė, teigianti, jog veiksmo atlikti negalima, kadangi aptikta klaida. Renginio organizatoriai tviteryje teigė, jog tai – dėl itin didelės apkrovos, kadangi vienu metu bilietus bandė įsigyti tūkstančiai žmonių“, – rašoma portale skynews.com.

Oficialiose bilietų platinimo platformose bilietai į pusfinalius kainavo nuo 35 iki 325 eurų, į finalą – nuo 90 iki 425 eurų.

Deja, ne visi spėję įsigyti bilietus į „Euroviziją“ planuoja šį konkursą stebėti „Liverpulio Arenoje“ – internete pilna bilietų perpardavinėtojų, kurie už galimybę stebėti renginį gyvai prašo neadekvačių kainų. Štai už galimybę VIP ložėje stebėti didįjį finalą bilietų perpardavinėtojams gali tekti pakloti 11 300 eurų, už paprastą stovimą bilietą – 4000.

Pamatęs tokias kainas pasisakė ir vienas iš renginio vedėjų Rylanas Clarkas.

„Tiems, kurie perparduoda „Eurovizijos“ bilietus ABSURDIŠKOMIS kainoms, kurie net nėra šio konkurso gerbėjai, noriu jums pasakyti, jog jūs esate tikri š***iai“, – savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje rašė jis.

Tokiai nuomonei pritarė ir kiti. Socialiniuose tinkluose pasipylė tokį žmonių godumą smerkiantys įrašai: „Tiesiog neįtikėtina. Bilietų perpardavinėtojų kainos yra neadekvačios“.

Situaciją pakomentavo ir bilietų perpardavinėjimo platformos „Viagogo“ atstovas spaudai bei ragino vartotojus jų internetinėje svetainėje lankytis dažniau, kadangi gali atsirasti bilietų ir už patrauklesnę kainą.

„Paklausa į „Euroviziją“ yra didelė, tačiau nemanome, jog bilietai už tokią aukštą kainą bus parduoti. Pernai kai kuriuos bilietus į šį renginį mūsų platformoje buvo galima įsigyti vos už 29 eurus. Raginame gerbėjus nuolat stebėti mūsų svetainę ir ieškoti pigesnių variantų“, – rašoma metro.co.uk.

„Eurovizijos“ organizatoriai, siekdami „sumažinti galimybę perpardavinėti bilietus užkeltomis kainomis“, teigia uždraudę perparduoti bilietus perrašant juos kitų asmenų vardu. Anot jų, bilietus už tą pačią įsigijimo kainą galima perpaduoti per „Ticketmaster“ platformą „Fan to Fan Resale“, o pažeidus šią taisyklę – bilietas gali būti paskelbtas negaliojančiu.

eurovizija-dalyviai/"="">eurovizija-dalyviai/"" target="_blank">Visą „Eurovizija 2023“ dalyvių sąrašą galima rasti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo