Šį penktadienį Vilniuje – jau 14-oji elektroninės muzikos renginių serija „gallery night“

Šiandien, liepos 14 dieną, elektroninės muzikos mylėtojus Vilniaus Naujamiesčio rajone, buvusioje radijo gamykloje, įsikūrusi „gallery 1986“ (Kauno g. 32) kviečia į vasarišką renginių serijos „gallery night“ epizodą.

Elektroninės muzikos renginių serija „gallery night“.<br>Lrytas.lt koliažas.
Elektroninės muzikos renginių serija „gallery night“.<br>Lrytas.lt koliažas.
Elektroninės muzikos renginių serija „gallery night“.<br>Norbert Tukaj nuotr.
Elektroninės muzikos renginių serija „gallery night“.<br>Norbert Tukaj nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-07-14 10:00

14-toje elektroninės muzikos serijoje suskambės ilgai lauktų svečių – didžėjaus, prodiuserio ir įrašų kompanijos „Novel Sound“ vadovo Levon Vincent bei kompozitorės, selektorės Hannah Holland, muzikiniai pasirinkimai. Vietinių garsų spektrą pristatys – Clicklounge, Gabrielė ir Jogaila.

Vienas laukiamiausių penktadienio išstojimų – didžėjaus ir prodiuserio Levon Vincent pasirodymas. Levon yra vienas respektabiliausių elektroninės muzikos prodiuserių.

Jo išskirtinė kūrybinė tapatybė stipriai susijusi su jo ištakomis. Jis gimė Teksase, o užaugo Niujorke, kur ir pradėjo savo muzikinę karjerą dar 8-ąjame dešimtmetyje.

Savo kūriniuose atlikėjas maišo 90-ųjų NY House, Dub Techno ir New Wave muzikinius stilius, papildydamas šiuos didele doze improvizacijos, ir taip sukurdamas savitą skambesį.

Nuo 2002-ųjų metų Levon Vincent savo kūrybą leidžia paties įkurtoje leidybinėje kompanijoje „Novel Sound“ bei kitose gerai žinomose leidyklose kaip klubo „Berghain / Panorama“ valdomoje „Ostgut Ton“ ar Jus-Ed įkurtoje „Underground Quality“, o prieš mėnesį pasirodė ir jo naujausias albumas – „Work in Progress“.

Antroji nakties viešnia – Londone gimusi ir užaugusi didžėjė, prodiuserė bei kompozitorė Hannah Holland. Ji taip pat yra leidybinės kompanijos „Batty Bass“ įkūrėja ir vadovė, bei tokių atlikėjų kaip Metronomy, Goldfrapp, The Knife ir Planningtorock remiksuotoja.

Hannah aktyviai dalyvauja elektroninės muzikos pasaulyje rengdama pasirodymus tokiuose šokių muzikos mekomis vadinamuose klubuose kaip „The Carry Nation New York“, „Berghain / Panorama“ ir „Adonis London“.

Negana to, Hannah kuria muziką ir garso takelius spektakliams, instaliacijoms, performansams bei filmams, o taip pat groja bosine gitara grupėje „Black Gold Buffalo“. Tarp naujausių jos pasiekimų – garso takeliai serialui „Adult Material“ ir apdovanojimus pelniusiam nepriklausomam filmui „Electrician“.

Iniciatyva „gallery 1986“ drąsiai eksperimentuoja su skirtingais nakties, miesto ir dabarties elementais bei yra atvira kolaboracijoms su kitais lauko dalyviais.

Per dvejus veiklos metus čia įgyvendinti bendri projektai su kino festivaliais „Scanorama“ ir „Nepatogus kinas“, šiuolaikinio meno erdve „Swallow“, Lietuvos nacionaliniu dramos teatru, teatro festivaliu „Sirenos“, bendruomenės radijo stotimi „Radio Vilnius“, tamsiosios pogrindžio muzikos aktyvistais „Facial Tumor“ ir kontrkultūriniu queer judėjimu „We Are Propaganda“.

14-oje „gallery night“ naktyje pasirodys Levon Vincent, Hannah Holland, Clicklounge, Gabrielė ir Jogaila.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.