Suomijos atlikėjai nutarė Izraeliui stoti skersai kelio: nori, kad šalis nedalyvautų „Eurovizijoje“

Suomijos kūrėjai nutarė bandyti užkirsti kelią Izraeliui dalyvauti „Eurovizijos“ dainų konkurse. Visa tai – dėl įtariamų karo nusikaltimų Gazos ruože.

Suomijos atlikėjai nutarė Izraeliui stoti skersai kelio: nori, kad šalis nedalyvautų  „Eurovizijoje“.<br> AP/Scanpix nuotr.
Suomijos atlikėjai nutarė Izraeliui stoti skersai kelio: nori, kad šalis nedalyvautų  „Eurovizijoje“.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2024, 10:07 PM

Peticiją dėl Izraelio pašalinimo iš šio konkurso jau pasirašė daugiau nei 1400 Suomijos muzikos kūrėjų bei atlikėjų. Jei ši šalis nebus pašalinta iš populiariojo dainų konkurso, suomiai sieks, kad visuomeninis transliuotojas „Yle“ atšauktų Suomijos dalyvavimą konkurse, praneša BBC.

Tačiau visuomeninio transliuotojo atstovai teigia stebintys „Eurovizijos“ organizatorių Europos transliuotojų sąjungos (EBU) poziciją.

Kaip rašoma minėtame užsienio portale, panašią poziciją visuomeniniam transliuotojui dėl Izraelio dalyvavimo išdėstė ir reikalavimus pateikė Islandijos muzikantai.

Vienas iš peticijos autorių Lukas Korpelainenas laikraščiui „Hufvudstadsbladet“ sakė, kad Izraeliui nepriimtina dalyvauti Eurovizijos dainų konkurse, kad pagerintų savo įvaizdį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.