Laimingiausias spektaklis „Laimė yra lapė“ skelbia gastroles Lietuvoje

Spektaklis „Laimė yra lapė“, sukurtas pagal daugybę apdovanojimų Lietuvoje ir užsienyje sulaukusią knygą vaikams, skelbia apie pirmąsias gastroles Lietuvos teatrų scenose. „Laimė yra lapė“ netrukus aplankys devynis mūsų šalies miestus, kuriuose surengs net 14 spektaklių. Laimingiausiu vadinamas spektaklis apie draugystę „Laimė yra lapė“ bus parodytas: vasario 18 d. Vilniuje, vasario 24 d. Kaune, vasario 25 d. Utenoje, kovo 9 d. Tauragėje, kovo 17 d. Klaipėdoje, kovo 23 d. Kaune, kovo 30 d. Alytuje, balandžio 7 d. Telšiuose, balandžio 14 d. pakartotinai Vilniuje ir gegužės 4 d. Panevėžyje.

Laimingiausias spektaklis „Laimė yra lapė“ skelbia gastroles Lietuvoje.<br> Organizatorių nuotr.
Laimingiausias spektaklis „Laimė yra lapė“ skelbia gastroles Lietuvoje.<br> Organizatorių nuotr.
Laimingiausias spektaklis „Laimė yra lapė“ skelbia gastroles Lietuvoje.<br> Organizatorių nuotr.
Laimingiausias spektaklis „Laimė yra lapė“ skelbia gastroles Lietuvoje.<br> Organizatorių nuotr.
Laimingiausias spektaklis „Laimė yra lapė“ skelbia gastroles Lietuvoje.<br> Organizatorių nuotr.
Laimingiausias spektaklis „Laimė yra lapė“ skelbia gastroles Lietuvoje.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 14, 2024, 12:10 PM

Sparčiai tirpstančius bilietus į „Laimė yra lapė“ gastrolių spektaklius platina „Kakava.lt“.

Spektaklyje „Laimė yra lapė“ pasakojama istorija apie draugystę ir gyvenimo vertybes – dosnumą, praradimo liūdesį, atradimo džiaugsmą. Visa tai rodoma gyvos muzikos ir pašėlusio, nuotaikingo ir interaktyvaus veiksmo fone. Pagal bestseleriu tapusią knygą „Laimė yra lapė“ pastatytą spektaklį vaikų jį mėgsta jau ne vienerius metus – jo premjera įvyko 2017-aisias.

Knyga „Laimė yra lapė“, pagal kurią sukurtas šis spektaklis, yra puikiai pažįstama Lietuvos ir užsienio skaitytojams. Tai jautri, be galo graži ir vaizdinga autorės Evelinos Daciūtės istorija, kurią nepaprastai talentingai iliustravo dailininkė Aušra Kiudulaitė. 2016 m. išleista „Laimė yra lapė“ (leid. „Tikra knyga“) yra vienas sėkmingiausių nepriklausomos Lietuvos knygos pavyzdžių.

Lapės ir berniuko draugystės istorija sulaukė didžiulio susidomėjimo visame pasaulyje – buvo puikiai įvertinta Italijos, Japonijos, Pietų Korėjos ir JAV knygų vaikams parodose. Neseniai pasirodė jau dešimtasis „Laimė yra lapė“ tiražas, knyga yra išversta ne tik į anglų, bet ir daugelį kitų kalbų – vaikai ją skaito visame pasaulyje: D. Britanijoje, JAV, Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, Pietų Korėjoje, Turkijoje, Taivane, Kinijoje, Šiaurės Makedonijoje, Slovakijoje, Rumunijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Estijoje, Ukrainoje, Kroatijoje, Libane, Azerbaidžane, Armėnijoje, Suomijoje ir kitose šalyse.

Knygoje „Laimė yra lapė“ yra pasakojama apie berniuką vardu Povilas, kuris turi tėtį, pilotuojantį malūnsparnį, mamą, iš molio lipdančią puodus ir savo mėgstamą namelį medyje. Tačiau vieną dieną iš kepyklėlės grįžtantis berniukas pamato sūpynėse skriejančią lapę – nuo to laiko jo gyvenimas apsiverčia aukštyn kojom. Nors šis kūrinys yra skirtas 5–10 metų amžiaus vaikams, knyga savo grožiu ir prasme palies kiekvieną: tiek mažą, tiek suaugusį skaitytoją.

Didelio susidomėjimo sulaukęs spektaklis apie laimę, nuo šio vasario iki gegužės mėnesio džiugins mažuosius teatro mėgėjus. Net 14 kartų jie susitiks su Lape ir Povilu, bei susipažins su jautria istorija, o skaičiusieji knygą, pagal kurią sukurtas spektaklis, galės palyginti jos veikėjus su aktorių suvaidintais personažais.

Pasak spektaklio kūrėjų, itin daug džiaugsmo teikia galimybė į vaidinimus įtraukti ir mažuosius spektaklio žiūrovus.

„Laimė yra ne tik turėti galimybę papasakoti vaikams Povilo ir Lapės istoriją, bet ir matyti, kaip aktyviai vaikai įsitraukia į spektaklio veiksmą. Dalis vaikų taip gerai žino knygos tekstą, kad jį kartoja kartu su aktoriais. Laimė yra matyti laimingą publiką“, – sako aktorė Daiva Rudytė.

Spektaklio režisierius Mantas Verbiejus neabejoja, kad žmonės yra sukurti draugystei:„Neturiu abejonių, kad žmogus yra sukurtas draugystei. Spektaklis „Laimė yra lapė“ – tai dar viena beprotiškai tikra istorija apie draugystę ir jos ištikimus palydovus: dosnumą, praradimo liūdesį ir atradimo džiaugsmą“.

Aktorius Paulius Valaskevičius tiki, kad spektaklis žiūrovus privers ne kartą nusišypsoti:„Man lapė yra gyvūnas, o laimė – jausmas. Sudėjus šiuos du ingridientus gaunasi visai neblogas kūrinys, kuris priverčia nusišypsoti. Daugmaž to gyvenime ir užtenka. Na, dar bandelių pietums“.

Režisieriaus Manto Verbiejaus sukurtame spektaklyje „Laimė yra lapė“, mažieji, kartu su Pauliaus Valaskevičiaus ir Daivos Rudytės įkūnytais personažais, galės leistis į laimės paieškas nuo vasario 18-osios iki gegužės 4-osios dienos devyniuose Lietuvos miestuose, kur pristatys net 14 spektaklių. Bilietus į „Laimė yra lapė“ gastrolių spektaklius platina „Kakava.lt“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.