Nakvynei Lietuvoje Jutos „Jazz“ savininkas pasirinko Kauno kempingą

Prieš porą metų Kaune pastatytas modernus kempingas tik rinko dulkes, nes dėl įvairių nesklandumų negalėjo būti atidarytas. Kai šiemet apie šią problemą ėmė rašyti žurnalistai, miesto valdžia sukruto ir įpusėjus vasarai įvyko stebuklas - Kauno regiono kempingas atvėrė vartus, o vienu iš pirmųjų kempingo gyventojų tapo JAV milijonierius Gregas Milleris, kuris yra Jutos „Jazz“ vykdantysis direktorius ir vienas iš NBA klubo savininkų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 20, 2012, 5:30 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:45 PM

Kempingas įsikūręs prie Lampėdžių karjero. Jo nuomininkai šią savaitę jau priėmė pirmuosius turistus iš užsienio – jais tapo iš Prancūzijos, Austrijos, Lenkijos atvykusios šeimos bei keliautojai iš JAV.

Kaunietis Dainoras Lukas teigia, kad užkalbintas G. Milleris papasakojo, kaip su savo šeima ir didele kompanija keliauja „Toyota Land Cruiser“ džipais po pasaulį.

„Ryte jį užkalbinau, kai žmogus plovėsi dantis. Jis mielai papasakojo apie savo kelionę po pasaulį. Sakė, kad jam patiko Lietuva, Kauno kempingas.

Kai kiti jo kompanijos nariai užsiminė, kad Gregas yra Jutos „Jazz“ komandos savininkas, pamaniau, kad jie juokauja. Tuomet pagalvojau: negi turtuolis nakvoja paprastame kempinge? Jų paprašiau palaukti, kol į kempingo atidarymą atvyks Kauno meras ir su jais pasilabins.

G. Milleris mielai sutiko palūkėti ir atidėjo savo išvažiavimą iš kempingo dar valandai“, - įspūdžiais dalijosi D. Lukas, dirbantis viešųjų ryšių paslaugų specialistu bendrovėje „Gloria lingua“.

Kempingas dešimčiai metų išnuomotas bendrovei „Turto centras“, kuri laimėjo Kauno miesto savivaldybės skelbtą konkursą. Kempingą prižiūrinčios bendrovės savininkai – Linas Žabaliūnas, pastarąjį dešimtmetį dirbantis atvykstamojo turizmo srityje bei šiuo metu vadovaujantis Lietuvos kaimo turizmo asociacijai, ir Vygandas Lazauskas, kempingo „Vilnius city“ įkūrėjas ir Lietuvos kempingų asociacijos prezidentas.

„Abu turizmo srityje esame sukaupę daug žinių ir patirties, todėl ryžomės vystyti šį kempingo projektą ir esame nusiteikę rimtam darbui. Optimistiškai nuteikia tai, kad jis yra patogioje vietoje – šalia greitkelio „Via Baltica“, taip pat pakeliui važiuojantiems nuo pajūrio link Kauno ir Vilniaus“, - teigė L. Žabaliūnas.

„Šiemet jau nesitikime didelio poilsiautojų srauto. Nuo kitų metų kempingas bus įrašytas į visus įmanomus užsienio katalogus, todėl poilsiautojai galės iš anksto įtraukti šį kempingą į savo maršrutus. Nors šiek tiek baugina miesto kempingui būdingas triukšmas nuo gatvės, tačiau itin džiugina aplink esanti žaluma“, - dėstė V. Lazauskas.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas pažymėjo, kad konkurso laimėtojas, sudaręs nekilnojamojo turto nuomos sutartį su savivaldybe, įsipareigojo per trejus metus į kempingo infrastruktūrą investuoti ne mažiau kaip 200 tūkst. litų, kasmet investuojant bent 65 tūkst. litų.

Meras kempingui padovanojo Kauno vėliavą bei didelį Kauno žemėlapį.

Miesto vadovas taip pat pabendravo su iš JAV atvykusiais ir po pasaulį džipais keliaujančiais amerikiečiais. Jie pasakojo naują kempingą radę per interneto paiešką ir čia atvykę. Naujojo kempingo vaizdai pateks į amerikiečių kuriamą dokumentinį filmą apie kelionę nuo Sibiro iki Prancūzijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.