Palangos gelbėtojai nespėja iš jūros vaikyti poilsiautojų

Nors Palangos paplūdimyje kabo raudona vėliava, maudytis draudžiama, poilsiautojams į šį draudimą regis nusispjaut. Noras išsimaudyti jūroje jiems yra daug svarbiau už jų pačių saugumą.

Palangos gelbėtojams netrūksta darbo.<br>J. Stacevičius
Palangos gelbėtojams netrūksta darbo.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jul 20, 2012, 7:59 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:37 PM

Palangos gelbėjimo stoties vadovas Jonas Pirožnikas sako pats nesuprantantis tokių žmonių, kurie rizikuodami savo gyvybe lenda į vandenį. Nors bangos nėra labai didelės, tačiau anot jo, tokia jūra maudynėms pati pavojingiausia – vidinės srovės tempia gilyn į jūrą.

„Vien šiandien apie 18 vaikų iš jūros ištraukiau. Aš traukiu, o girta motina šalia stovi, ant manęs rėkia. Gerai, kad viską nufilmavau, pamatytumėte jūs kokių čia vaizdų tik nebūna“, - penktadienio popietę lrytas.lt kalbėjo Palangos gelbėtojų vadas.

Ne visi poilsiautojai gelbėtojams paklūsta. Vieni išgirdę perspėjimą, išlipa į krantą, kiti, vos tik gelbėtojas nusisuka, vėl lenda į vandenį. „Kodėl maudytis negalima? Na ir kas čia tokio, kad vėliava raudona kabo“, - su gelbėtoju bando ginčytis rusakalbė moteris. „Duok čia greičiau fotoaparatą. Staigiai pasakiau“, - prie lrytas.lt prišoka kita nedrausminga vasarotoja, kuriai gelbėtojas ką tik paliepė lipti iš vandens.

Anot J. Pirožniko, blogiausia susitarti su girtais, jiems gali kalbėti ką nori, jie vis tiek daro savo. „Net per garsiakalbius perspėjame, kad maudytis draudžiama, bet jie kurti ir akli, nieko nemato ir negirdi“, - piktinasi gelbėtojų vadovas.

Penktadienį nelaimių Palangos paplūdimyje išvengta. Paskutinis incidentas užfiksuotas ketvirtadienio rytą prie tilto į jūrą. Nuo jo nukrito moteris, vietinė palangiškė. Gelbėtojai atskubėjo jos traukti iš vandens, tačiau, kaip vėliau paaiškėjo, moteris į jūrą įkrito jau negyva. „Ji pas mus Palangoje gana žinomas žmogus. Kiek žinau, namie ji ant stalo tvarkingai sudėjo savo dokumentus, ant jų padėjo rožančių ir atėjusi atsisėdo ant tilto. Vėliau žvejas pamatė, kaip ji nukrito nuo tilto“, - lrytas.lt pasakojo J. Pirožnikas.

Moterį ištraukus iš vandens, paaiškėjo, kad ji mirė ant kranto. Manoma, kad palangiškė galėjo nusinuodyti vaistais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.