Sulaikyti čeburekų pardavėjai pareigūnams seka pasakas

Palangos kopos ir po juo vaikštantys čeburekų pardavėjai jau tapo neatsiejama šio pajūrio kurorto dalimi. „Karšti čeburekai, šaltas alus“, - šie žodžiai ne vienerius metus skamba pajūryje. Šis verslas nelegalus. Ir gelbėtojai, ir miesto savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus specialistai kaip įmanydami kovoja su tokiais prekiautojais, tačiau jie susimoka baudą ir vėl suka į kopas.

Anot Palangos gelbėjimo stoties gelbėtojų, iš viso kurorte dirba apie 100 žmonių, kurie kopose ir pajūryje prekiauja čeburekais ir alumi.<br>J. Stacevičius
Anot Palangos gelbėjimo stoties gelbėtojų, iš viso kurorte dirba apie 100 žmonių, kurie kopose ir pajūryje prekiauja čeburekais ir alumi.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jul 21, 2012, 12:43 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:33 PM

Lrytas.lt žurnalistams lankantis Palangos gelbėtojų stotyje jos vadovas Jonas Pirožnikas kaip tik atsivedė du čeburekų prekiautojus. Jaunas vyras ir jo draugė aiškino, jog yra atvykę iš Alytaus. Pajūryje norėjo praleisti vasarą, užsidirbti, tačiau esą norimo darbo nerado, todėl nusprendė pardavinėti čeburekus ir taip susirinkti pinigų kelionei atgal į namus.

„Mes pirkome čeburekus kavinėje“, - gelbėtojų stotyje dirbančią policijos pareigūnę įtikinėjo porelė, tačiau kurioje kavinėje juos įsigijo pasakyti nenorėjo.

Alytiškiai aiškino, kad iš viso iš Dzūkijos sostinės į pajūrį dirbti atvyko 18 žmonių, visi žadėto darbo negavo. „Mes patys nusipirkome šaldymo krepšius, „Maximoje“ pirkome“, - net neraudonuodami melavo čeburekų prekeiviai, nes tokiais šaltkrepšiais „Maximoje“ neprekiaujama.

16 vyruko krepšyje buvę čeburekai buvo atimti, jam pačiam surašytas administracinių teisių pažeidimo protokolas ir skirta 10 litų bauda. Merginos krepšys buvo tuščias, visas prekes ji buvo spėjusi parduoti iki ją sulaikant, todėl ji nėra pažeidėja.

Tokio dydžio bauda kelia juoką tiek nelegaliems prekiautojams, tiek gelbėtojams bei pareigūnams, tačiau pakeisti įstatymus ne jų jėgoms.

Anot Palangos gelbėjimo stoties gelbėtojų, iš viso kurorte dirba apie 100 žmonių, kurie kopose ir pajūryje prekiauja čeburekais ir alumi. Nors jie puikiai žino, kad dirba nelegaliai, baudos jų nestabdo. „Jei jie iškart nežinotų kokio dydžio bauda jų laukia, gal pasakytų ir kur tuos čeburekus ima, tačiau jie viską žino, todėl savo šeimininkų neišduoda“, - lrytas.lt kalbėjo gelbėtojai.

Kad gelbėtojai buvo teisūs įsitikinome ir mes. Vos tik išėjusio iš gelbėjimo stoties, mergina puolė skambinti žmogui aprūpinančiam ją prekėmis ir pasakoti, kas jiems ką tik nutiko.

„Ne ne, mes jiems nieko nepasakėme“, - savo darbdaviui aiškino alytiškė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.