Kelionė jūra – populiarėjanti lietuvių kryptis

Lepinimasis po Turkijos ir Egipto kurortų saule daliai lietuvių jau pabodo ir jie pradėjo ieškoti alternatyvių atostogų praleidimo būdų ir krypčių. Kelionių agentūros pastebi, kad ypač sparčiai gausėja trokštančių keliauti jūriniais maršrutais bei kelionės tikslą pasiekti keltu arba laivu arba ją tęsti atsiplukdytu savo automobiliu.

Karštųjų kraštų kurortų išlepintiems lietuviams kruizų pardavėjai siūlo vienos kelionės metu aplankyti ne vieną, o keletą skirtingų uostų ir kurortų.<br>123rf
Karštųjų kraštų kurortų išlepintiems lietuviams kruizų pardavėjai siūlo vienos kelionės metu aplankyti ne vieną, o keletą skirtingų uostų ir kurortų.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 25, 2012, 3:03 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:54 PM

Lietuvos vizitine kortele dažnai pavadinamas ir nenuspėjamas oras. Tai skatina šalies gyventojus, kurių dauguma per metus turi vos nepilną mėnesį atostogų, atidžiai planuotis laisvalaikį bei keliones, taip pat ir keliavimo būdus. Pavyzdžiui, vis labiau populiarėja ir kelių dalių kelionės. Pirminį tašką tiek turistai, tiek darbo reikalų vedini lietuviai pasiekia keltu, o vėliau tęsia keltu atsigabentu nuosavu automobiliu.

„Žmonių susidomėjimas jūrinėmis kelionėmis auga ir tai puikiai iliustruoja 18 proc. per praėjusius metus augę jų pardavimai. Mūsų klientai perka bilietus į keltus, jungiančius tiek Baltijos, tiek Šiaurės jūros uostus. Šias kryptis daugiausia renkasi į Skandinaviją ar Vokietiją keliaujantys verslininkai bei tie lietuviai, kuriuos su šiomis valstybėmis sieja darbo ryšiai. Tuo tarpu kruizinės kelionės yra mėgstamos visais metų laikais. Vasarą itin populiarūs kruizai po Viduržemio, o žiemą - po Karibų ir Raudonąją jūras“, - sako Putinas Bielskis, UAB “Krantas Travel” direktorius.

Jo teigimu, šiuo metu turistai taip pat aktyviai renkasi savaitgalio kruizus iš Rygos į Stokholmą, „pasiimdami“ ir automobilį keltais keliauja į žymiausius Vokietijos pramogų parkus, jūroje sutinkami Naujieji metai, šį susisiekimo būdą dažnai renkasi į ekskursijas Skandinavijoje keliaujantys moksleiviai. Taip pat sparčiai auga kruizinių kelionių po Viduržiemio, Karibų ir kitas jūras paklausa.

„Kai kurie lietuviai tokį keliavimo būdą pasirenka dėl jūrinės kelionės dvasios ir romantikos, norint pažymėti svarbų įvykį gyvenime. Pavyzdžiui, neretai klientai įsigydami kelionę savaitgaliui, pageidauja jūroje atšvęsti savo gimtadienį“, - pasakojo P. Bielskis.

Vienu šūviu... keli kurortai

Karštųjų kraštų kurortų išlepintiems lietuviams kruizų pardavėjai siūlo vienos kelionės metu aplankyti ne vieną, o keletą skirtingų uostų ir kurortų. Keliautojai jūra įvertino ir tai, kad keleiviai maitinami aukštesnės kokybės maistu, palyginti su tuo, kuris siūlomas įprastose lietuvių atostogų vietose.

Keltams ir laivams taip pat būdingas aukštas europietiško aptarnavimo lygis, o savaitės trukmės kelionės kaina, į kurią įskaičiuotos ir pramogos bei maistas, beveik nesiskiria nuo tos, kurios prašoma už poilsį, pavyzdžiui, Turkijos kurortuose. O standartinės savaitgalio kelionės – mini kruizo maršrutu Ryga-Stokholmas-Ryga kainuotų vos nuo 110 Lt.

„Net ir ne kruizines keliones jūra turi didelių privalumų. Juk keliaujama kartu su automobiliu, naktį ilsimasi, tad kitas krantas pasiekiamas nepavargus. Kitas privalumas – tai galimybė puikiai praleisti laisvalaikį“, - pasakoja P. Bielskis.

Aktualu emigrantams

P. Bielskis pastebi, kad tiek trumposios kelionės jūromis, kai persikeliama iš vieno uosto į kitą, tiek ir kelių dienų kruizai pritraukia didelę dalį užsienyje gyvenančių lietuvių. Gyvenantiems Skandinavijos šalyse tai puiki galimybė aplankyti artimuosius. Jie ypač vertina galimybę keliauti kartu su automobiliu, išsimiegoti komfortiškose kajutėse ir vežtis didesnį nei įprasta bagažą. Bilietus šie paprastai perka internetu. Šiemet įmonė prognozuoja itin didelį susidomėjimą šia paslauga tarp užsienyje gyvenančių ar dirbančių lietuvių.

Kelionių keltais paklausa kasmet paauga vidutiniškai po keliolika procentų. Tikimasi, kad startavusi prekyba elektroniniais bilietais į jūras sutrauks dar daugiau lietuvių, o į šalies uostamiestį Klaipėdą pritrauks daugiau užsienio svečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.