Vandens karas Rotušės aikštėje nudžiugino saulės alinamus vilniečius

Kelios dešimtys vaikų apsiginklavusių plastmasiniais vandens buteliais ir žaisliniais šautuvais šturmavo sostinės Rotušės fontaną. Į vieną pagrindinių miesto aikščių susirinkę žmonės paminėjo Jokūbines - rugiapjūtės pabaigtuves, kurios švenčiamos būtent liepos 25 dieną.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-25 20:36, atnaujinta 2018-03-17 20:38

Liepos 25 diena yra šv. Jokūbo, vieno iš Kristaus apaštalų, vardadienis. Kaimo žmones šios simbolizuoja rugiapjūtės pabaigtuves, dar vadintas pagynomis ar nuobaigomis. Po jų trumpėja dienos, mažėja darbų.

Šią dieną buvo laikomasi atitinkamų papročių, kad kitų metų derlius būtų geras ir javams nepritrūktų vandens. Vienas jų - parėjusius iš laukų darbininkus apipildavo vandeniu. Projektas „Nustebink Vilnių“ šią kalendorinę šventę nori paminėjo žaismingai ir Rotušės aikštėje surengti Vandens karą. Vanduo baigėsi per keletą minučių

Vanduo, kurį buvo parengę organizatoriai, ant įkaitusio miesto grindinio plytelių išsiliejo per keletą minučių. Nelaukdami kada atsiras jo papildymas, vaikai patraukė į šalia esantį Rotušės fontaną. Čia linksmybės tęsėsi beveik valandą. Jaunimas ne tik laistėsi tarpusavyje, tačiau nepabūgo dar ir fontane išsimaudyti

Nuo atsitiktinių „šūvių“ nukentėjo ne vienas praeivis, bet visi vandenį sutiko su šypsena. Kai kieme termometro stulpelis sieka bene 28 laispnius pagal Celsijų, šiek tiek sušlapti, - vienas malonumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.