Kėdainių ledų šventėje vėl pravertė skėčiai

Į šiandien Kėdainiuose surengtą kasmetinę ledų šventę kai kurie jos dalyviai nešėsi skėčius. Nors danguje nesimatė nė debesėlio, o termometro stulpelis perlipo per 30 laipsnių karščio, skėčiai labai pravertė. Jie ne tik saugojo nuo kaitrios saulės. Ypač skėčiai pasitarnavo, kai iš dangaus pažiro ledų žetonai.

Karštą vasaros dieną visi laukė ledų.<br>M. Patašius
Karštą vasaros dieną visi laukė ledų.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jul 29, 2012, 9:00 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:36 PM

„Vienintelėje pasaulyje ledų šventėje kviečiu linksmintis visus susirinkusius. Ši šventė – tai mūsų koncerno „Vikonda“ dovana kėdainiečiams ir miesto svečiams“, - nuo scenos į susirinkusius kreipėsi Viktoras Uspaskich.

Tie, kuriems nepavyko sugauti krintančio iš dangaus žetono, patys pirko ledus. Drąsesnieji pasinaudojo proga ir dėl nesėkmės ėjo guostis Viktorui. Šis karališku mostu dalino fortūnos nuskriaustiems ledų žetonus.

Daugeliui rūpėjo pakalbinti šventės šeimininką. V. Uspaskich, eidamas pro minią, mielai stabteldavo pabendrauti su visais norinčiais.

Ledų šventė, kaip ir pernai, prasidėjo spalvinga „Vikondos“ darbuotojų eisena Kėdainių gatvėmis. Kai eisenos dalyviai sugužėjo į miesto stadioną, ten jau buvo prisirinkę nemažai žmonių. Kad vaikams nenusibostų laukti išsvajoto ledų lietaus, jiems buvo parengtas koncertas. Netrūko ir įvairių atrakcionų.

Suaugusius kvietė spalvingos prekiautojų palapinės. Karštą dieną ir šiltą vakarą populiariausias buvo alus.

Net ir šventei gerokai įsibėgėjus, minios į ją tebeplūdo. Tie, kurie atėjo pirmieji, linksminosi su Lediniu choru ir Edmundu Kučinsku.

Kai kurie susirinkusieji nelaukė, kol minia įsisiūbuos linksmintis. Daugelis susikabinę poromis ir „traukinukais“ ėmė šokti pievoje. Kiti pasitiesę iš namų atsineštus patiesalus sėdėdami ant jų užkandžiavo ir gurkšnojo įvairius gėrimus.

Ledų šventės organizatoriai muzikos atlikėjus parinko įvairaus amžiaus ir skonių žiūrovams: programoje - „Rojaus tūzai“, Natalija Bunkė su grupe, Rytis Cicinas, „Sel“, iš užsienio atvykę Veronika Gordijevskaja, „Bajan Mix“, „Samocvety“.

Kviestiniams svečiams skirtose palapinėse matėsi žinomų politikų veidų. Kėdainių ledų šventę pagerbė ir kai kurie iš šou verslo atstovai. Tarp svečių buvo ir Lietuvoje šiuo metu atostogaujantis V.Uspaskich sūnus Eduardas Uspaskich su žmona Julija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.