Primarijus N. Juška po Paryžių keliauja baleto žingsniu

Gavęs kolegos pasiūlymą apsilankyti Paryžiuje baleto šokėjas Nerijus Juška ilgai nesvarstė – įsigijo lėktuvo bilietus atostogoms.

Baleto šokėjo šuoliukai prie Luvro muziejaus sulaukė turistų aplodismentų.<br>Asmeninis archyvas
Baleto šokėjo šuoliukai prie Luvro muziejaus sulaukė turistų aplodismentų.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Jul 31, 2012, 3:45 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:07 PM

Jokių planų, išskyrus poilsį, Prancūzijos sostinėje Nerijus neturėjo, tačiau vos į socialinį tinklą įkėlė nuotrauką iš Paryžiaus, sulaukė kvietimo vesti baleto pamokas ir čia.

„Viena iš mano scenos partnerių Olia Roževič, su kuria prieš kelerius metus Pasaulio baleto žvaigždžių koncerte šokau Kijeve, Paryžiuje turi savo baleto mokyklą „Paryžiaus klasika“. Ji veikia jau 7 metai.

Atostogos virto darbu... Kita vertus, dirbti su vaikais man labai patinka, tai - malonumas. Po šių pamokų mažiesiems šokėjams galiu tik pasidžiaugti, kad Lietuvoje mes per dvejus metus esame padarę didesnę pažangą, mūsų lygis kur kas aukštesnis“, - pasakojo N. Juška.   Dvi dienas pamokas vaikams vedęs Nerijus mažiesiems paliko daug gerų emocijų ir jų gavo pats.

Prieš tai Paryžiuje šokėjas buvo lankęsis prieš dvylika metų. Tuomet jis dalyvavo baleto konkurse. Tačiau tuomet jis pamatę tik mažą miesto dalį, nes daugiausia laiko praleido Eliziejaus laukų teatre.

„Buvo labai įdomu nuvažiuoti ir prie šito teatro. Nes tuomet vykęs konkursas man buvo pirmasis. Tas išlindimas į pasaulinę baleto rinką man buvo didžiulis laimėjimas. Juk baleto šokėjai pamatomi tokiuose konkursuose“, – kalbėjo šokėjas.

Baleto lopšiu Nerijus vadina dvi šalis – Rusiją ir Prancūziją. Jaunas vyras džiaugiasi, kad abiejose šalyse jam teko padirbėti.

Puikų humoro jausmą turintis baleto šokėjas Paryžiuje fotografavosi neįprastai – prie įžymiausių objektų jis stovėjo ant rankų, atliko šuolius.

„Draugo mama juokėsi, kad jei būtume padėję kepurę, prisirinktume daug pinigų. Paryžiuje gausu užsieniečių, o žiūrėdami į mano šokį visi stovėjo atvėpusiais žandikauliais.

Nuotraukoms pasirinkdavome atokesnes vietas, kur mažiau žmonių, tačiau vos pradėdavau šokinėti, prisirinkdavo minia smalsuolių. Prie Luvro žmonės, pamatę mane šokinėjantį, pradėjo net ploti.

Paskui pastebėjau, kad ir patys bandydavo atkartoti tuos mano judesius. Tačiau nė vienas nepaprašė, kad juos pamokyčiau šių judesių“, – kvatojosi N. Juška.

Savaitę Prancūzijos sostinėje praleidęs Nerijus šįkart apsilankė Luvro muziejuje, Eliziejaus laukuose, Eifelio bokšte, pamatė Triumfo arką ir kitus lankytinus objektus. Didžiausią įspūdį jam paliko naktinis Paryžius.

„Kai užsidega visų pastatų lemputės – vaizdas nerealus. Prie Šventosios širdies bažnyčios visas Paryžius – po kojomis, žmonių – tūkstančiai, vieni šoka, kiti dainuoja, treti rengia pasirodymus su ugnimi. Fantastika!“ – džiaugėsi lietuvis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.