Jurbarke įvyko kasmetinis pėsčiųjų žygeivių festivalis

Savaitgalį Jurbarke šurmuliavo kasmetinis pėsčiųjų žygeivių festivalis. Norą dalyvauti savaitgalio žygyje pareiškė 400 žygeivių iš visos Lietuvos. Penktadienio vakare Nemuno pakrantėje išdygo visas palapinių miestelis. Atvykusiems dalyviams buvo siūloma ne tik pėsčiomis įveikti 20km, 30km arba 40 km trasas kiekvieną žygio dieną, bet ir pasigrožėti Nemuno apylinkėmis bei istorinėmis Jurbarko krašto vertybėmis, kurių maršrutų trasose priskaičiuojama apie 200.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2012, 1:54 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:26 PM

Lietuvos žygeivių festivalis vyksta pagal klasikines pėsčiųjų žygių tradicijas ir taisykles. Kiekvieną renginio dieną dalyviai pagal savo fizinį pajėgumą ir asmeninius norus galėjo rinktis 2x20 km, 2x30km arba 2x40 km ilgio trasas.

Šiuometinė naujiena, šeimoms dalyvaujančiomis su savo mažosiomis atžalomis buvo specialiai parengtos trasos iki 10 kilometrų. Įveikti jas mažiesiems dalyviams padėjo ištikimieji animaciniai herojai. Šeštadienį mažieji žygeiviai su tėveliais žygiavo panemunės dviračių ir pėsčiųjų taku iki Antkalniškių piliakalnio prie kurio mažuosius pasitiko animacinės varnos, tačiau sušokus šokį, varnos leido mažiesiems eiti toliau. Sekmadienį tėveliai su vaikučiais grožėjosi nuostabiai sutvarkytu Imsrės upės slėniu ir parku. Jauniausiam festivalio dalyviui, kuris abi rengino dienas nuėjo 2 x10 km trasas, tik 3 metukai.

Žygeiviai ne tik eina pėsčiomis, jie taip pat yra aktyvūs ir pilietiški žmones. Renginio metu Nacionalinis kraujo centras sulaukė 21 dalyvio, kurie neatlygintinai davė kraujo ir tapo kraujo donorais.

Renginio dalyviai sėkmingai įveikę pasirinktas distancijas buvo apdovanoti nevyriausybinio lygmens medaliais, diplomais ir kitais prizais. Taip pat šiais metais 20-čiai žygeivių buvo suteiktas „Varinio Lietuvos žygeivio“ titulas, kuris yra suteikiamas sukaupus 1000 įskaitinių kilometrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.