Tūkstančio salų ežeras Kinijoje

Įvairių formų taškeliai, žaliuojantys ryškiai mėlyname fone. Tai – Tūkstančio salų ežeras, arba Qiandao, teliūškuojantis Kinijos Džedziango provincijoje, šalies rytuose.

Daugiau nuotraukų (1)

KelioniuManija.lt

Sep 12, 2012, 1:34 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:49 PM

Iš tiesų šis ežeras nėra gamtos kūrinys – jis atsirado užtvenkus Xin'an upę ir pastačius hidroelektrinę. Maždaug už 150 km nuo Džedziango provincijos sostinės Hangdžou esantis ežeras atsirado 1959 m. užtvenkus upę ir šiai užtvindžius slėnį.

Ežeras Tūkstančio salų ežero vardą gavo dėl to, kad jame yra per 1000 didelių salų ir dar keli tūkstančiai miniatiūrinių salelių. Daugumoje salų veši miškai. Tačiau kelios iš jų yra pritaikytos turizmui ir netgi pavadintos pagal tam tikras temas. Pavyzdžiui, Tūkstančio salų ežere yra Gyvačių sala, Beždžionių sala, Paukščių sala, Vaikystės prisiminimų sala ir pan.

Nors dabartinis šios vietovės vaizdas išties pritrenkiantis, tačiau verta pasidomėti ir jos priešistore. O kadaise šio ežero vietoje, Xin'an upės slėnyje buvo du senoviniai miestai. Vienas miestas Penkių liūtų kalno papėdėje buvo įkurtas 3 amžiuje, o kitas – 7 amžiuje. Tai buvo svarbūs regiono prekybos centrai.

Deja, šie du miestai buvo paaukoti vardan naujos hidroelektrinės taip nusprendus Kinijos valdžiai. Be šių dviejų senovinių miestų po vandeniu buvo palaidoti dar 27 miestai ir per 1300 kaimų! Priėmus sprendimą šioje vietoje statyti hidroelektrinę savo namus turėjo palikti beveik 300 tūkstančių žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.