Vilniečiai važinėjosi didžiausiu pasaulyje paspirtuku

Ketvirtadienio popietę prie Vilniuje, prie Baltojo tilto buvo pristatytas didžiausias pasaulyje paspirtukas. Vienu metu juo galėjo važiuoti iki 29 žmonių. Paspirtukas sukonstruotas iš „Volkswagen Caffer“ automobilio, plačiau žinomo „vabalo“ vardu.

Vilniečiai galėjo pasivažinėti didžiausiu pasaulyje paspirtuku.<br>J. Stacevičius
Vilniečiai galėjo pasivažinėti didžiausiu pasaulyje paspirtuku.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Sep 21, 2012, 7:19 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:51 PM

„Pagaminti tokio dydžio paspirtuką sugalvojome kai Lietuva stojo į Europos sąjungą. Juk visiems reikia spirtis į prieky, nėra variklio, kuris „vežtų“ Europos sąjungą. Mes visi turime būti vieningi, jei norime, kad šiai bendrijai nesibaigtų taip kaip Sovietų sąjungai“, – kalbėjo vienas iš idėjos autorių Algirdas Nomeika.

Rekordiniu paspirtuku Vilniuje galėjo važinėtis kiekvienas: ir vaikai, ir suaugusieji. Paspirtuke yra įrengtos 25 stovimos ir keturios sėdimos vietos.

Paspirtukui panaudotas automobilis iš Vokietijos atkeliavo į Klaipėdą, vėliau važinėjo Šiauliuose, kur buvo perpirktas ir nuvežtas perdaryti į Kauną. Ten jį perpjovė ir įrengė specialius sutvirtinimus tam, kad paspirtukas atlaikytų didelį svorį.

Pirmą kartą paspirtukas buvo pristatytas 2004 metais Panevėžyje. Tuomet jį puošė Europos sąjungos šalių-narių ir pretentendenčių jomis tapti vėliavėles. Prieš aštuonerius metus paspirtuką išbandė ir prezidentas Valdas Adamkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.