„G & G sindikato“ pažintis su Islandija: koncertas, geizeriai ir pūdyta rykliena ant stalo

„Nežinia, ar ten dar kada sugrįšiu, bet tos šalies niekada nepamiršiu“, - sako savaitgalį Reikjavike koncertavusios grupės „G & G Sindikatas” lyderis Gabrielius Liaudanskas-Svaras. Keletą dienų Islandijoje praleidusi grupė suspėjo ne tik surengti koncertą, bet ir aplankyti keletą turistų pamėgtų vietų ir susipažinti su Svarui šiurpą sukėlusia vietine virtuve.

Apsilankymas „Blue Lagoon“ geoterminio vandens baseine reperiams paliko puikius įspūdžius.
Apsilankymas „Blue Lagoon“ geoterminio vandens baseine reperiams paliko puikius įspūdžius.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2012-09-25 23:12, atnaujinta 2018-03-16 14:11

Džordana Butkutė, Andrius Mamontovas, grupė „Avaspo“ - Lietuvos atlikėjai vis drąsiau įkelia koją į Islandiją, kur pakanka jų muzikos pasiklausyti norinčių emigrantų.

„Mums sakė, kad jų yra apie pusantro tūkstančio. Šalyje, kurioje apskritai yra 300 tūkst. gyventojų, tai – gana daug“, - juokėsi Svaras.

Viename Reikjaviko klubų į grupės koncertą susirinko daugiausia lietuviai, nors buvo ir islandų, priviliotų vietinės hiphopo grupės dalyvavimo programoje.

„Tos grupės pavadinimo nepasakysiu, nes jo taip ir neišmokau ištarti. Bet koncertas buvo geras, nebuvo nė vienos dainos, kurios žiūrovai nežinotų“, - pasakojo Svaras.

Grupės viešnagės organizatoriai pasirūpino, kad reperiai, kiek tai įmanoma per keletą dienų, kuo geriau pažintų Islandiją.

Atlikėjai buvo nuvežti prie pasakiško grožio Gulfoso krioklio, gėrėjosi iš žemės gelmių šaunančiais geizeriais.

Vizito programoje buvo įrašytas ir apsilankymas „Blue Lagoon“ - visoje Europoje garsėjančiame sveikatingumo centre, kurio pažiba – natūralus geoterminio vandens baseinas po atviru dangumi.

„Lauke – šalta, vandenyje – šilta. Smagus jausmas. Tik tas geoterminis vanduo keistai kvepia. Ne tik ten, bet ir visoje Islandijoje – ten tokių baseinų pilna.

Islandija - gal ir ne ta šalis, kurioje norėčiau gyventi, bet ten apsilankyti buvo labai įdomu. Gamta įspūdinga - tai puiki šalis fotografams“, - įspūdžiais dalijosi reperis, su bičiuliais ekskursijas įamžinęs nuotraukose, kurias gali pamatyti lrytas.lt skaitytojai.

Jaukaus ir spalvingo miesto įspūdį palikusiame Reikjavike „G & G Sindikatas” greitai įsitikino, kad lietuvių sutikti čia nesudėtinga – pagrindinėje miesto gatvėje reperius stabdė gerbėjai ir prašė autografų.

Paskutinę viešnagės dieną grupės narių laukė vaišės, kai kuriems jų tapusios išbandymu.

Ant stalo buvo išdėlioti tradiciniai islandų patiekalai – nuo banginio mėsos iki avies galvos, arklienos ir pūdytis ryklienos.

„Aš prie to maisto neprisiliečiau – kažkaip dingo apetitas. Mūsų grupės narys Mamania irgi nevalgė.

Kiti vaišinosi, sakė, visai nieko. Bet man atrodo, kad islandai valgo normalų maistą, o tokius patiekalus ant stalo deda tik tada, kai reikia pasijuokti iš turistų“, - kvatojosi Svaras.

Kelionė į Islandiją tapo atokvėpiu prieš artėjančius darbus. Dar šįmet solinį albumą ketina išleisti grupės narys Pushaz, be to, po ketverių metų pertraukos naują diską kuria ir „G & G Sindikatas”.

„Žadėjome ir anksčiau, bet šįkart jau viskas rimtai – sėdime, įrašinėjame, per pusmetį jau turėtų pasirodyti“, - žadėjo Svaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.