Geriausia keliauti į Edinburgą

Jeigu nesugalvojate, kur pakeliauti, rinkitės Edinburgą. Škotijos sostinė šiemet „World Travel Awards“ apdovanojimuose buvo paskelbta geriausia Europos kelionių kryptimi ir nurungė tokius žymius Senojo žemyno miestus, kaip Londonas, Paryžius ar Barselona.

Edinburgo pilis pernai buvo paskelbta patraukliausia Jungtinės Karalystės paveldo vieta.<br>123rf
Edinburgo pilis pernai buvo paskelbta patraukliausia Jungtinės Karalystės paveldo vieta.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrė Bačiūtė

Oct 9, 2012, 4:35 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:58 AM

Kiek anksčiau Edinburgą įvertino ir patys britai. Edinburgo pilis pernai buvo paskelbta patraukliausia Jungtinės Karalystės paveldo vieta. Už tai pernai miestui buvo įteiktas Britų kelionių apdovanojimas.

Į kelionių industrijos oskarais pramintų apdovanojimų nugalėtojus šiemet pretendavo ir Vilnius. Jis rungėsi geriausios kelionių krypties Europoje kategorijoje, kurioje ir nugalėjo Edinburgas, o golfo aikštynas „Le Meridien Vilnius“ pretendavo tapti geriausiu golfo lauku.

Pasaulio kelionių apdovanojimai buvo išdalinti šį savaitgalį Portugalijoje. Apdovanojimų tikslas - nušviesti ir apdovanoti labiausiai prisidėjusius prie kelionių industrijos per pastaruosius metus.

Tokie apdovanojimai dalijami nuo 1993 metų.

Šiemet turizmo apdovanojimus pretendavo gauti daugiau kaip 5 000 turizmo sektoriaus organizatorių iš 162 šalių.

Nominantai buvo suskirstyti pagal regionus: Afriką, Aziją, Australaziją, Viduriniuosius Rytus, Karibus, Pietų, Vidurio ir Šiaurės Amerikas, Europą bei Indijos vandenyno šalis.

Tuose pačiuose apdovanojimuose geriausiomis Europos avialinijomis pripažinta bendrovė „Lufthansa“. Šveicarijos Ciuricho oro uostas nugalėjo geriausioje Europos oro uosto nominacijoje.

Geriausia Europos paplūdimių kryptimi paskelbta Algarvė Portugalijoje.

Apdovanojimuose rinkti ir geriausi šalies viešbučiai.

Lietuvoje tokiu pripažintas „Radisson SAS Astorija“.

Taip pat į šį prizą pretendavo viešbučiai „Vanagupė“, „Le Meridien Vilnius“, „Palanga“, „Reval Hotel Lietuva“, „Stikliai“ ir „Narutis“.

Pretendentus į „World Travel Awards“ atrinko svarbiausios pasaulio turizmo agentūros. Balsuoti už kandidatus ir rinkti nugalėtojus worldtravelawards.com tinklalapyje galėjo visi norintys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.