„Išjunk šviesą“ lyderis V. Burnys Malagoje gėrė pigų vyną ir ėmė interviu iš beždžionės

„Vasara buvo įtempta ir kupina darbų, tačiau bent rudenį pavyko puikiai pailsėti“, – portalui lrytas.lt sakė grupės „Išjunk šviesą“ lyderis Valdas Burnys. Visai neseniai iš atostogų Malagoje grįžęs dainininkas sako, kad savaitė su žmona Ispanijoje jam suteikė naujų jėgų ir įkvėpė bent pusei metų į priekį.

Labiausiai Valdą Burnį Ispanijoje sužavėjo Gibraltaras ir jame gyvenančios beždžionės.<br>Asmeninis archyvas
Labiausiai Valdą Burnį Ispanijoje sužavėjo Gibraltaras ir jame gyvenančios beždžionės.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Oct 12, 2012, 5:27 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:52 AM

V. Burnys jau daugelį metų svajojo aplankyti šią saulėtąją šalį, todėl kai rado pigius bilietus, kokia kryptimi keliauti, abejonių nebekilo. Jis užsiminė, kad savaitės kelionė dviem, įskaitant skrydį, nakvynę ir maitinimą, kainavo apie 2 tūkst. litų. „Manau, Lietuvos pajūryje būtume pailsėję ne ką pigiau“, – svarstė atlikėjas.

Prie lietuviško gyvenimo grafiko pripratęs muzikantas sako negalėjęs suprasti ispanų įpročio dienomis miegoti, o naktimis - šėlti. Dauguma parduotuvių dienomis nedirba dėl siestos, miestas atgimsta naktimis – tuomet prasideda linksmybės. Prisitaikę prie pietietiškos kultūros, V. Burnys su žmona dienomis kaitindavosi paplūdimyje, o vakarais ištrūkdavo į linksmybių sūkurį, vakarieniaudavo restoranuose.

„Ištisas dienas deginomės saulėje, valgėme jūros gėrybes ir gėrėme pigų, tačiau skanų ispanišką vyną, kurio penki litrai kainuoja 4 eurus (apie 14 litų. – Red.). Ko daugiau riekia per atostogas?“ – juokėsi V. Burnys. Jam labai patiko sardinės, paelijos, kalmarai. Pasak dainininko, jūros gėrybės ten daug skanesnės nei Lietuvoje.

V. Burnys pasakojo, kad Malagoje tiesiog apstu turistų. „Ispanijoje visuose kampuose verda veiksmas, čia nėra jokios krizės. Daugybė skandinavų bei vyresnio amžiaus vokiečių, kurios vaikšto atvirai demonstruojančios „plevėsuojančias“ krūtines“, – šmaikštavo jis. 

Bene didžiausią įspūdį jam paliko Gibraltaras. V. Burnys tarp Europos ir Afrikos esančią teritoriją aplankė parekomenduotas draugų. Jį nustebino tai, kad saulėtą dieną tik toje vietoje buvo susikaupę lietaus debesys. „Ten kažkokia mistika. Matyt, tik aplink tą didžiulį kalną kažkokios ypatingos srovės sukasi“, – nuostabos neslėpė dainininkas.

V. Burnys taip pat norėjo įsitikinti, kad ten gausu smalsių beždžionių. Jis priminė, kad automobilio bagažinėje tuo metu turėjo du bananus. Pastačius mašiną ir atidarius bagažinę žmona staiga šūktelėjo, kad į juos dideliu greičiu atbėga didžiulė beždžionė. Pasak pašnekovo, ji pasirodė kiek agresyvoka, todėl teko nesvarstant atiduoti bananą. Beždžionė užšoko ant mašinos stogo ir pradėjo bananą lupti. „Tokius vaizdus tenka išvysti ne kasdien, todėl ėmiau tą beždžionę filmuoti, paėmiau iš jos interviu, – juokėsi dainininkas. – Klausinėjau jos, o ji nieko nesakė, tik čepsėdama kirto tą bananą. Galiausiai paprašiau, kad perduotų linkėjimų Lietuvai, o ji tuo metu praskėtė kojas ir pasimatė visi... rimti dalykai. Supratau, kad nesusišnekėsim.“

Pasak jo, ten beždžionės labai gudrios. Jos dažnai apspinta turistus ir kol kelios priešais voliojasi ir daro įvairiausius triukus, kitos „prasisuka“ pro turistų daiktus. „Reikia nuolat saugotis, kad jos ko nors nepavogtų“, – sakė nuo apsukrių gyvūnų apsisaugoti spėjęs V. Burnys.

Jei galėtų rinktis, kokiu transportu keliauti, V. Burnys sėstų į kruizinį laivą ir plauktų į kokias nors egzotiškas šalis. „Didžiausiais kruizo privalumas tas, kad užmiegi vienoje šalyje, o pabundi kitoje. Plauki su didžiuliu, keliolikos aukštų laivu ir matai, kaip keičiasi kraštovaizdis. Be to, laive nestinga pramogų – ko daugiau norėti per tobulas atostogas?“ – retoriškai klausė Siciliją, Maljorką ir kitas Viduržemio jūros salas aplankęs lietuvis.

Nors atlikėjui tenka nemažai keliauti su grupe, tikras atostogas su šeima jis planuoja du kartus per metus – tuomet leidžia sau išvykti ir aplankyti kokią nors iki šiol dar nematytą šalį. Iki šiol jam didžiausią įspūdį paliko Egiptas, tačiau, kaip pats sako, ne jo turistinė pusė, o tikras, kasdieninis gyvenimas.

Artimiausiuose V. Burnio kelionių planuose – Islandija. „Labai daug girdėjau apie šią šalį ir labai noriu aplankyti. Draugai pasakojo, kad leidžiantis lėktuvui vaizdas primena mėnulį ir visur tvyro sieros kvapas. Mane traukia ta mistika, todėl labai noriu ten nuvykti“, – pasakojo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.